Christelijke Muziek en Concertagenda

Zing mee met de lustrum-cd van Opwekking

Van onze redacteur Tineke Smits

20-02-16

Zing mee met het jaarlijkse Zangfestijn van Opwekking. Er worden nieuwe Opwekkingsliederen opgenomen met een groot projectkoor. Een bijzondere editie, want de veertigste cd is in de maak!

Twaalf nieuwe liederen

In conferentiecentrum De Kroeze Danne in Delden komt van 11 tot en met 13 maart 2016 een grote groep enthousiaste zangers bij elkaar. Stichting Opwekking houdt dan haar jaarlijkse Zangfestijn, waarbij twaalf nieuwe Opwekkingsliederen worden ingestudeerd en opgenomen op cd. De cd, de veertigste alweer, wordt gelanceerd met Pinksteren. Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking blikt terug: "In de begintijd van Opwekking werden de liederen tijdens de Pinksterconferentie opgenomen. De liederen werden op cassettebandjes uitgebracht. Inmiddels is de opnametechniek natuurlijk voortgeschreden, en worden de liederen van tevoren, tijdens het Zangfestijn, opgenomen. Ze zijn dan vanaf Pinksteren als cd of download verkrijgbaar. Het uitgangspunt is echter onveranderd: liederen uitbrengen om onze God te aanbidden en christenen op te bouwen."

Iedereen kan meedoen

Het maakt niet uit of je al jarenlang in de zang- en muziekgroep van je kerk zit of dat je 'gewoon' van zingen houdt: iedereen kan meedoen. Jaarlijks doen er tussen de 700 en 800 mensen mee met de cd-opname. Opgeven kan op de website van Opwekking. Onder leiding van ervaren aanbiddingsleiders wordt ruimschoots de tijd genomen om de liederen aan te leren. Daarna worden ze tijdens aanbiddingsconcerten opgenomen. Doe je het hele weekend mee, dan ontvang je nog voor de Pinksterconferentie de nieuwe liederen gratis. Eén dag meedoen kan natuurlijk ook, in dat geval krijg je korting op de nieuwe liederen.

Workshops op het Zangfestijn

Maar er wordt niet alleen gezongen, op zaterdag zijn er ook workshops en seminars, bijvoorbeeld door Kees Kraayenoord, Talitha Nawijn en Reyer van Drongelen. Volop inspiratie voor aanbiddingsteams en muziekgroepen, dus. Er is veel tijd voor onderlinge ontmoeting en ontspanning. Meer informatie is te vinden op de website van Opwekking.


 Laatst gewijzigd: 17-02-16 - Geplaatst: 28-01-14