Christelijke Muziek & Concertagenda

Nine Lessons and Carols Scheveningen, Zuid-Holland


Naam:
Nine Lessons and Carols
Datum:
22 december 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.30u - 20.30u
Omschrijving:

Op donderdag 22 december 2022 om 19:30u is er een bijzondere kerstdienst in de Oude Kerk van Scheveningen. Het projectkoor Capella Sine Nomine onder leiding van dirigent André Vis geeft samen met de organist van de Oude Kerk Bert den Hertog en ds. Barend Weegink invulling aan de traditionele Nine Lessons and Carols (negen lezingen en kerstliederen). In tegenstelling tot vorig jaar, waarin de uitvoering alleen online was te volgen, kan de kerk nu weer gevuld worden met bezoekers!

De Nine Lessons and Carols is een traditionele kerstdienst die het verhaal vanaf de aankondiging tot en met de geboorte van Christus volgt. De opzet is ontstaan in de late 19de eeuw in Engeland. Voor die tijd was het aldaar de gewoonte dat het kerkkoor kerstliederen bij de mensen thuis kwam zingen. Om praktische redenen werd dit uiteindelijk omgezet in een viering in de kerk op 24 december. Ook voerden sommige kerken deze dienst in om mensen uit het café te houden de dag voor kerst! Inmiddels is deze dienst ook in Nederland in veel kerken een geliefde traditie geworden.

De dienst bestaat uit een negental korte Bijbellezingen uit zowel het Oude als Nieuwe Testament, afgewisseld met orgel- en koormuziek en samenzang van bekende kerstliederen. Omdat het de vorm heeft van een kerkdienst met bezoekers wordt een vijftal liederen in samenzang gezongen. De beroemde zettingen van 'Hoor de engelen zingen de eer' en 'Komt allen tezamen' met bovenstem van Willcocks ontbreken niet! De lezingen en het liturgisch gebed worden verzorgd door de wijkpredikant van de Oude Kerk, ds. Barend Weegink, in de lezingen bijgestaan door twee andere lectores.

Het koor Capella Sine Nomine heeft een prachtige selectie gemaakt uit de rijke Engelse en Duitse koormuziek voor kerst. Deze groep van ca. twintig kwalitatief zeer hoogstaande, jonge zangers zingt de Nine Lessons and Carols bijna elk jaar en geeft uitvoeringen van veeleisende koormuziek door het hele land. Organist Bert den Hertog begeleidt hierbij op het hoofdorgel en speelt solo-orgelwerken.

De collecte na afloop zal (deels) bestemd worden voor de bestrijding van de onkosten die voor de totstandkoming van deze dienst gemaakt worden. Van harte welkom!

Adres:
Oude Kerk Keizerstraat 8
Postcode:
2584 BJ
Plaats:
Scheveningen (Boek overnachting in Scheveningen)
Dagje uit in Scheveningen | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Koor en Orgel


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.klassiek88.com
Email adres:
klassiek88 apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Cappella Sine Nomine o.l.v Andre Vis.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-12-13 11:27:05

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar