Christelijke Muziek & Concertagenda

65-jarig Deo Juvante met Urker Mannenkoor in Grote Kerk Naarden Naarden, Noord-Holland


Naam:
65-jarig Deo Juvante met Urker Mannenkoor in Grote Kerk Naarden
Datum:
5 november 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:00u
Omschrijving:

De Huizer Koorvereniging Deo Juvante viert dit jaar haar 65-jarig bestaan. Op zaterdag 5 november a.s. viert het koor dit jubileum met een concert in de Grote Kerk van Naarden.
Voor dit feestelijke concert heeft het koor het landelijk bekend staande Urker Mannenkoor “Hallelujah” en de sopraan Willemijn de Munnik uitgenodigd. Beide koren en soliste worden op deze avond begeleid door Het Groot Nationaal Strijkorkest. André van Vliet bespeelt de piano en André de Jager neemt plaats aan het orgel. De muzikale leiding is in handen van dirigent Bert Moll.
Tijdens dit concert wordt de nieuwe CD, die Deo Juvante ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan heeft opgenomen, op feestelijke wijze gepresenteerd.
65 jaar
….maar het ruim 110 leden tellende koor is en gaat nog niet met pensioen. Onder leiding van dirigent Bert Moll studeert het wekelijks nieuwe muziek in, die een aantal keren per jaar aan publiek te luister wordt gebracht. Deo Juvante treedt op op zeer verschillende locaties: kerken, verzorgingshuizen, maar ook op grote concertpodia als het Concertgebouw in Amsterdam en Tivoli/Vredenburg in Utrecht. In het repertoire is ook veel variëteit. Dat houdt het koor fris en alert!
Jubileumactiviteiten
De leden van Deo Juvante hebben in 2016 al een aantal verjaarsactiviteiten achter de rug. Eind september waren zij op koorreis naar Berlijn en daar gaven ze enkele succesvolle optredens. Op 17 september nam het koor met medewerking van het Groot Nationaal Strijkorkest en André de Jager/orgel en Johan Bredewout/vleugel - in de Joriskerk in Amersfoort - nieuw repertoire op voor een jubileum-CD. In maart was er een grote bazaar en op 11 november a.s. sluit het koor de feestelijkheden af met een etentje voor alle leden.
Het Urker Mannenkoor Hallelujah
is een van de oudste en meest bekende mannenkoren in Nederland. De 80 mannen treden maandelijks op in grote kerken en op toplocaties in geheel Nederland. Ook in het buitenland is het koor geen onbekende. De koorleden zingen tijdens de optredens in de traditionele Urker klederdracht. Het repertoire dat het koor zingt, is breed: van het christelijke lied, psalmen, klassieke koorwerken tot negrospirituals. Van het koor zijn tientallen CD’s/DVD’s gemaakt. In 2010 werden de zangers onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. In 2012 werden zij winnaar van de Zilveren Duif Award.
Willemijn de Munnik
opgegroeid op Urk en inmiddels 20 jaar, zingt al vanaf haar kleuterleeftijd. Afgelopen april werd zij door Family Stream uitgeroepen tot artiest van het jaar 2015-2016. Van haar zijn diverse CD’s en DVD’s op de markt gebracht.

De aanvang van het Jubileumconcert in de Grote Kerk, Marktstraat 13, 1411 CX Naarden, is op 5 november om 19.30 uur. Toegangskaarten à € 15,- zijn verkrijgbaar bij alle koorleden, op telefoonnummer: 035-5262712, op de avond aan de kerk en via www.koorconcerten.nl.

Adres:
Marktstraat 13
Postcode:
1411 CX
Plaats:
Naarden (Boek overnachting in Naarden)
Dagje uit in Naarden | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Jubileum
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
ter gelegenheid van 65 jaar

Uitvoerenden:
Deo Juvante
Het Urker Mannenkoor Hallelujah
Willemijn de Munnik/sopraan
Groot Nationaal Strijkorkest
André de Jager/orgel
André van Vliet/piano

Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.deojuvante.nl
Email adres:
ajmvanthof apenstaartje casema.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Chr. Koorvereniging Deo Juvante.

Kaarten:
15,-

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-10-08 13:55:10

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar