Christelijke Muziek & Concertagenda

Najaarsconcert Aalsmeer, Noord-Holland


Naam:
Najaarsconcert
Datum:
26 november 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:00u
Omschrijving:

Zaterdag 26 november vindt er in de flink verbouwde, vergrootte en vernieuwde Open Hof Kerk, Ophelialaan 247 te Aalsmeer een unieke muzikale ontmoeting plaats! Het Aalsmeers Vrouwen Ensemble Davanti zal haar medewerking verlenen aan een concert van het Nederlands Concert Mannenkoor. Twee koren met een totaal verschillende sound zullen tijdens dit concert het beste van zichzelf laten horen.

Het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM)
geniet in Nederland en in het buitenland grote bekendheid. Het bestaat uit ruim 100 zangers die uit het gehele land komen. Zij repeteren eens per drie weken een hele zaterdag in Harderwijk. De zangers zijn veelal lid van een plaatselijk of regionaal koor en zijn optimaal gemotiveerd om tijdens de optredens hun faam waar te maken. Het NCM stimuleert naast haar eigen kwaliteitsniveau ook de ontwikkeling van de mannenkoorzang in ons land. Het repertoire bestaat naast religieuze liederen, spirituals en klassieke werken ook uit gedeelten van opera’s, musicals, en andere vormen van lichte muziek. Ook het populaire genre komt ruimschoots aan bod. Kortom het NCM heeft een breed en interessant mannenkoor repertoire. Het staat onder leiding van dirigent, componist en arrangeur Jimco Zijlstra. De vaste begeleiders zijn Jan Lenselink, vleugel en André van Vliet aan het orgel. Beide muzikale virtuozen zijn bij velen bekend door optredens voor radio en televisie.


Aalsmeers Vrouwen Ensemble Davanti
is een enthousiaste groep van 16 zangeressen. Door jarenlange samenwerking en training in stem en gehoor kan Davanti zich op hoogstaand niveau begeven. Het repertoire is afwisselend maar overwegend klassiek. A-capella stukken voeren de boventoon.
In 2007 nam Davanti deel aan televisie programma Korenslag. De vakjury was lovend en sprak de legendarische woorden “alsof er een engeltje in mijn oor piest”! In juni 2010 veroverden de dames tijdens de halve finales van het Nederlands Koren Festival de titel “Het beste klassieke vrouwenkoor van Nederland”. Onlangs was Davanti te gast in het Concertgebouw van Amsterdam tijdens “Het concertgebouw Open”. Sinds kort staat Davanti onder leiding van Oscar Mario Echeverry Bernal. De begeleiding op piano wordt verzorgd door Theo Griekspoor.

Locatie : Open Hofkerk
Adres : Ophelialaan 247, 1431 HH Aalsmeer
Wanneer : zaterdag 26 november 2011
Aanvang concert : 19.30 uur; kerk open 19.00 uur
Toegangsprijs : € 12,50 en zijn te koop via
davanti@hotmail.nl of telefonisch te
bestellen via 06-30155387 en indien nog
voorradig aan de kerk vóór aanvang
concert

De voorverkoopadressen zijn:
• Het Boekhuis, Aalsmeer centrum
• Primera, Aalsmeer-Oost
• Gall en Gall, Kudelstaart

Voor meer informatie: www.ncmonline.nl en www.davanti.nl

Adres:
Ophelialaan 247
Postcode:
1431HH
Plaats:
Aalsmeer (Boek overnachting in Aalsmeer)
Dagje uit in Aalsmeer | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Meerdere koren


Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.ncmonline.nl; www.davanti.nl
Email adres:
davanti apenstaartje hotmail.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Nederlands Concert Mannenkoor (NCM).
Telefoon:
06-30155387


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-10-20 12:42:19

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar