Christelijke Muziek en Concertagenda

Artiesten op de bres voor Haïti

Van onze redacteur Joëlle Kole

25-01-10

Twee weken na de verwoestende aardbeving zijn al vele initiatieven gestart om te slachtoffers te helpen. Zo worden er onder andere concerten georganiseerd en krijgen donateurs een gratis album als ze Haïti steunen.

Psalmzangavond in Kampen

Na de aardbeving in Haïti zijn er verschillende acties gestart om geld in te zamelen voor de inwoners van Haïti. Naast de grote acties op televisie en radio zijn er ook veel kleinere initiatieven. Één daar van is een psalmzangavond in Kampen op vrijdag 29 januari 2010. Aan deze avond werken organist Jan Grootenboer en panfluitist Leon Koppelman mee. Dominee B. Reinders uit Staphorst verzorgt een meditatie. De opbrengst van de collecte gaat naar Woord en Daad, die dit geld gebruikt voor hulp in Haïti. De avond begint vrijdag 29 januari om 20.00 in de Bovenkerk in Kampen.

Compassion

Sponsorkinderen en medewerkers van de christelijke organisatie Compassion in Haïti zijn getroffen door de aardbeving. Om geld op te halen is in samenwerking met Interticket en verschillende Nederlandse artiesten de actie 'Hoop voor Haïti' gestart. Als dank voor een donatie van minimaal € 10 geven artiesten samen een digitaal album uit dat donateurs gratis kunnen downloaden. Op het album getiteld 'Stilte schreeuwt om hulp' staan onder andere nummers van Psalmen voor Nu, Matthijn Buwalda, Reni en Elisa Krijgsman, Remco Hakkert en Sela. Met deze actie is inmiddels meer dan €100.000 opgehaald voor het werk van Compassion in Haïti. Alleen al bij Compassion zijn 28 projecten betrokken bij de aardbeving en vonden meer dan 120 sponsorkinderen, medewerkers en andere betrokkenen de dood bij de aardbeving. Steun is dus zeker nodig!

HuizenZingt

In Huizen zal een speciale avond van HuizenZingt gehouden worden op zondag 7 februari. De opbrengst van de collecte gaat naar het echtpaar Jos en Maike Joosse die al jaren op Haïti werkzaam zijn als hulpverleners. Indien mogelijk komt één van hen zelf vertellen over hun werk voor de stichting Projecthulp Haïti. Verschillende koren en zanggroepen, waaronder het koor Deo Juvante uit Huizen, werken mee aan deze avond. Martin de Deugd en Bert Moll zorgen voor viool en orgelbegeleiding. Als spreker is Urker Klaas de Boer uitgenodigd. De speciale zangavond voor directe slachtofferhulp in Haïti is op zondagavond 7 februari in de Kruiskerk aan de Naarderstaat in Huizen. Aanvang 19.00 uur.

Organiseert u een concert voor Haïti? Voeg deze toe aan de concert agenda en laat het ons weten via het contactformulier! Wij kunnen dan extra aandacht besteden aan het concert.

 Laatst gewijzigd: 26-01-10 - Geplaatst: 25-01-10