Christelijke Muziek en Concertagenda

K’s en kardinaal Simonis maken kerst-cd

Gospelartiest en Roomse geestelijke brengen kerst-cd op de markt

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

10-10-07

Kees Kraayenoord en kardinaal Simonis hebben samen een kerst-cd opgenomen. De cd, getiteld ‘God met ons’, is vanaf woensdag te koop. “Uniek aan dit album is de samenwerking met Simonis.”

De nieuwe cd is een vervolg op de vorig jaar uitgekomen cd van Kees Kraayenoord ‘Jezus leven van mijn leven’, een livealbum met bewerkingen van traditionele gezangen. Dat concept sloeg volgens Kraayenoord zo aan binnen de protestantse kring dat hij nog een cd wilde produceren. ‘God met ons’ is het resultaat. Naast een klassiek kerstrepertoire staat er op het schijfje ook mainstream pop- en rockmuziek. Vanaf woensdag is de cd te koop.

Orgel

Bijzonder is dat kardinaal Simonis aan ‘God met ons’ meewerkt. Op cd leest hij het geboorteverhaal van Jezus voor. Bovendien begeleidt hij Kraayenoord op het orgel. De gospelartiest en Roomse geestelijke zeggen dat de samenwerking voort komt uit een diep verlangen naar eenheid onder de kinderen van God. “Wij hopen met dit album over de grenzen van kerkmuren heen het kostbare Evangelie van Jezus Christus door te kunnen geven aan onze generatie.”

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 10-10-07 - Geplaatst: 10-10-07