Christelijke Muziek en Concertagenda

Sequentia zingt apocalyptische poëzie

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

05-10-07

Ensemble Sequentia gaat van eind oktober tot eind oktober op tournee met het stuk ‘Visoenen van de Apocalyps’. In deze liederen wordt het einde der tijden bezongen.

Het is niet alleen apocalyptische poëzie uit de Bijbel die Benjamin Bagby en Norbert Rodenkirchen bezingen. “De vroege christenen hadden een levendig beeld van het einde der tijden”, aldus het ensemble. “Klaroengeschal, gigantische legers en uiteindelijk de ondergang van de brandende wereld: dergelijke beelden zijn niet alleen te vinden in het bijbelboek Openbaring, maar ook in de beschrijvingen van de mythische strijd tussen de Germaanse goden en hun sterfelijke vijanden, de reuzen.”

Onthulling

Sequentia koos fragmenten uit christelijke bronnen en de Middeleeuwse verhalen. De luisteraar moet door de muziek een glimp opvangen van wat later geopenbaard zal worden. Niets voor niets betekent het woord ‘apocalyps’ onthulling. Wie deze muziek wil horen, moet naar Middelburg, Antwerpen, Muiden, Sittard, Woerden, Oudzuilen, Westzaan, Haarlem of Zwolle.


 Laatst gewijzigd: 05-10-07 - Geplaatst: 05-10-07