Christelijke Muziek en Concertagenda

Redman wil góed nieuws brengen

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

15-12-06

Goed nieuws brengen, dát is het doel van de nieuwe cd van gospelartiest Matt Redman. Met ‘Beautiful News’, de naam van de cd die in januari op de Nederlandse markt komt, wil de Brit sterk de nadruk leggen op het Goede Nieuws van het evangelie.

“Dat Goede Nieuws wil je delen!”, zegt Redman in een persbericht van platenmaatschappij GMI Music. De cd moet goed nieuws brengen tussen alle negatieve krantenberichten. Ook in de muziek is negativisme schering en inslag. De aanbiddingsleider wil daar met zijn nieuwe album verandering in brengen. Met name de songs ‘Shine’, ‘If You Know’ en ‘Take It To The Streets’ moeten daarvoor zorgen.

Aanslag

Toch is niet alles koek en ei, aldus GMI. Het nummer ‘You Never Let Go’ schreef Matt Redman net na de aanslagen in Londen. Ook kreeg zijn vrouw in die periode een miskraam. De Brit zegt dat hij nog meer oog kreeg voor de plaats van aanbidding in het dagelijks leven. Hij ziet het als een anker in moeilijk momenten.

Het is de eerste nieuwe studio-cd in vijf jaar van de schrijver van ‘Heart of Worship’. Martin Smith van Delirious? werkte mee aan het nieuwe album van Redman.

God

“Mijn muziek is er in de eerste plaats om me naar God te uiten” aldus Redman. “Maar daarnaast hoop ik dat de kerk (en dan bedoel ik de héle kerk) gezamenlijk God zal aanbidden. Ik schrijf muziek vanuit mijn hart, maar mensen identificeren zich er vaak mee vanuit hun geheel eigen positie.”


 Laatst gewijzigd: 15-12-06 - Geplaatst: 14-12-06