Christelijke Muziek en Concertagenda

Kerstmusical ‘Bang voor Kerst’ in Doorwerth

Van onze redacteur Annette Schimmel

21-12-05

In de Ontmoetingskerk in Doorwerth wordt vrijdag 23 december de kerstmusical ‘Bang voor Kerst’ opgevoerd. Het Jeugdberaad van de Protestantse Gemeente Doorwerth-Heveadorp houdt deze musical weer in samenwerking met de Rooms Katholieke Parochie OLV van Lourdes. Ongeveer 25 kinderen zijn al weer enkele weken, onder leiding van regisseur Allert de Geus, aan het repeteren voor deze spannende musical.

Het verhaal

Het verhaal gaat over een school in Dunostad. Daar oefenen de kinderen en de meesters voor het kerstspel, zoals elk jaar. Dit jaar gebeurt er iets bijzonders: tussen de liedboeken vinden de kinderen een dreigbrief. In de brief staat dat het kerstspel niet door mag gaan, anders gebeuren er ongelukken. Wat moeten de kinderen en meesters doen? Waarom wil iemand het kerstspel verpesten? Iedereen wordt bang. De meesters gaan de school beveiligen. Maar het helpt niet, de dreigementen gaan door. Totdat...

Uitvoeringen

De musical wordt twee keer opgevoerd. Op vrijdag 23 december om 19.00 uur in de Ontmoetingkerk, Bentincklaan 7 in Doorwerth. Kerk is open om 18.30 uur. Daar brengen de kinderen van de jeugdclub een fraaie kerststal tot leven met echte schapen en een ezel. Vooraf worden bekende kerstliederen op orgel en fluit gespeeld. Zaterdag 24 december wordt de musical opgevoerd in de OLV van Lourdeskerk, v.d. Molenplein 1 in Doorwerth eveneens om 19.00 uur, echter zonder levende kerststal.


 Laatst gewijzigd: 21-12-05 - Geplaatst: 21-12-05