Christelijke Muziek en Concertagenda

Apollo Ensemble brengt Bachs Weihnachtsoratorium

Beleef Bachs meesterwerk coronaproof

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

03-12-20

In coronatijd naar een kerstconcert? Het Apollo Ensemble zorgt ervoor dat het kan! Van 18 december tot en met 6 januari brengt het ensemble Bachs meesterlijke Weihnachtsoratorium in een coronaproof setting. Vier zangers en de feestelijke bezetting met trompetten, pauken en hoorns maken dit werk tot een vreugdevolle en toch intieme belevenis.

Bachs 'Weihnachtsoratorium'

Kerst in volle glorie! Dat is het Weihnachtsoratorium. Zes cantates volgen het verhaal van de geboorte van Jezus tot en met de komst van de drie wijzen. Het bijzondere aan dit stuk is dat Bach op en ingenieuze manier de bijbeltekst in muzieknoten verklankt. Bovendien draagt elk van de zes cantates een compleet eigen karakter. Wil je meer weten over de achtergronden van het Weihnachtsoratorium, lees dan de special die we erover schreven.

Apollo Ensemble

Het Apollo Ensemble is als een kameleon. De ene keer een barokorkest, een volgende keer gerust een duo, trio of septet. Maar welke gedaante het ensemble ook aanneemt, deze musici zullen altijd worden gedreven door een gemeenschappelijke passie. Zij worden gegrepen door het wonder dat eeuwenoude muziek telkens weer als nieuw kan klinken.

Waar en wanneer?

Het Apollo Ensemble brengt Bachs Weihnachtsoratorium in de volgende plaatsen:

18 december - Utrecht, Nicolaikerk
21 december - Vianen, Grote Kerk
2 januari - Hoorn, Oosterkerk
3 januari - Leeuwarden, Stadsschouwburg
5 januari - Amsterdam, Dominicuskerk
6 januari - Emmeloord, De Hoeksteen.

Bekijk altijd de actuele informatie over aanvangstijden en beschikbaarheid van tickets.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 16-12-20 - Geplaatst: 03-12-20