Christelijke Muziek en Concertagenda

Concerttour Joke Buis: Vertrouwd & Nieuw

Joke Buis zingt voor het eerst eigen liedjes

Van onze redacteur Van de redactie

11-05-20

Joke Buis gaat het land in! In het najaar van 2020 presenteert ze tijdens verschillende concerten muziek van haar nieuwe productie 'Vertrouwd & Nieuw'. Geniet van de persoonlijke liederen van de gelijknamige cd en natuurlijk ontbreken de klassiekers uit haar repertoire niet. Rode draad door de concerten is het thema vertrouwen.

Oud en nieuw komen bij elkaar

Joke Buis werd vooral bekend met haar eigentijdse uitvoering van oude kerkliederen. Het is daarom extra bijzonder dat ze tijdens haar concerten voor het eerst niet eerder verschenen liederen zingt. Oud en nieuw komen zo bij elkaar en vullen elkaar aan: nieuwe eigentijdse luisterliedjes over persoonlijke onderwerpen combineert de zangeres met nieuwe songs, geïnspireerd op oude kerkliederen.

Kwetsbaarheid

In een interview met Groot Nieuws Radio vertelt Joke Buis over de nieuwe richting in haar carrière: "Het voelde vorig jaar alsof ik op een kruispunt stond [...] Heb ik nog iets te melden? Is er nog urgentie voor mij om iets te maken? Daar ben ik over gaan nadenken. Dat bracht me terug naar de reden waarom ik ooit ben begonnen met zelfstandig artiest zijn." Joke vindt het best spannend om die nieuwe liedjes voor het voetlicht te brengen. "Vooral, omdat het echt iets van jezelf is. De meeste mensen kennen mij van vertrouwde liedjes in een nieuwe, frisse vorm. Dat is ook spannend om te brengen, want dat zegt ook iets over mij en wat ik mooi vind. Daar zit ook mijn verhaal achter. Maar nu ligt het verhaal ook echt in het liedje, hoe ik dingen ervaar. En dat is kwetsbaar.”

Waar en wanneer?

Kom in het najaar live naar Joke Buis luisteren. Dat kan op de volgende data en locaties:
30 oktober, Zwolle, Hoofdhof (bijna uitverkocht)
6 novmeber, Ermelo, Westerkerk
27 november, Gouda, De Veste
Bestel kaarten voor Joke Buis.


 Laatst gewijzigd: 11-05-20 - Geplaatst: 11-05-20