Christelijke Muziek en Concertagenda

Elly en Rikkert: '50 jaar mooi geweest'

Jubileumtour langs diverse theaters in Nederland en België

Van onze redacteur Van de redactie

01-04-19

Elly en Rikkert vormen al 50 jaar een uniek duo. Dit prachtige jubileum vieren Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld met een prachtige tour langs theaters in heel Nederland en België. Vier het feest met ze mee en wees erbij!

Feest van herkenning

Het wordt ongetwijfeld een feest van herkenning met oude en nieuwe liedjes, afgewisseld met een mooie mix van warme herinneringen, verhalen, poëzie en cabaret. En natuurlijk ontbreken de kinderliedjes niet. Elly en Rikkert worden begeleid door hun muzikale vrienden zoals Jan Borger (keyboards en accordeon) en Dick Le Mair (percussie).

Dankjewel!

Elly en Rikkert kozen bewust voor titel ‘50 jaar mooi geweest’. Het was de afgelopen 50 jaar meer dan mooi. Voor beide artiesten is het hun manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans. Ze kijken ernaar het publiek in een van de theaters te ontmoeten, zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

Ingrijpende verandering

Hele generaties kinderen zijn opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert solo, maar vanaf hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. Na hun bekering in de jaren '70 veranderde de boodschap van hun liedjes ingrijpend. De zoektocht van het hippiestel naar zingeving bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Het leverde een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.

'Maskers af'

Elly en Rikkert hebben rond de vijftig albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een aantal generaties mee. De meest recente cd van Elly en Rikkert is 'In het voorbijgaan'.


 Laatst gewijzigd: 01-04-19 - Geplaatst: 01-04-19