Christelijke Muziek en Concertagenda

Extra concertdata Petrus-tour Kinga Bán

'U weet toch dat ik van U hou'

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

01-02-19

Zangeres Kinga Bán zit niet snel bij de pakken neer. Ondanks haar ziekte maakt ze de mooiste liedjes en heeft ze de kracht die te delen met haar publiek. Afgelopen maart verscheen haar album 'Vandaag'. De komende maanden is ze kriskras door het land te horen met de mooiste liedjes van deze cd.

Petrus

Een van de rode draden door het programma is Petrus, een van Kinga's favoriete bijbelfiguren. Veel nieuwe liedjes gaan direct of indirect over hem, waarmee Kinga graag een inkijkje geeft in de Petrus die zij heeft leren kennen. Behalve nieuw repertoire zingt Kinga ook bekende liederen zoals 'Ik zal er zijn', 'Wat hou ik van uw huis' en 'Vandaag'.

Persoonlijke kijk

In een interview vertelt Kinga: "Ik herken me in de emotionele kant van Petrus, waarin hij laat zien dat hij ook gewoon mens is. Net als ik, met ups en downs." In haar concerten geeft Kinga haar persoonlijke kijk op de apostel Petrus. Een discipel die soms letterlijk in zwaar weer verkeerde als het om zijn relatie met Jezus ging, maar zich uiteindelijk aan zijn Heer toevertrouwde met de woorden: "U weet toch dat ik van u hou?"

Tourdata

Zaterdag 2 februari 2019, Hoofddorp
Zaterdag 9 februari, Zwijndrecht
Vrijdag 15 februari, Alphen aan de Rijn
Zaterdag 16 maart, Nijkerk
Zaterdag 23 maart, Ede
Zaterdag 30 maart, Groningen
Zaterdag 13 april, Zwolle
De concerten beginnen om 20.00 uur en hebben geen pauze. De verwachte eindtijd is omstreeks. 21.30 uur.


 Laatst gewijzigd: 01-02-19 - Geplaatst: 24-08-18