Christelijke Muziek en Concertagenda

Doe eens wat anders: bezoek het Kloosterfestival!

Koosterfestival Deventer

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

03-08-18

Heb je altijd al eens een klooster van binnen willen zien? het kan tijdens het Kloosterfestival in Diepenveen (dichtbij Deventer). Van 23 tot en met 26 augustus ben je welkom in Klooster Nieuw Sion en leef je vier dagen op het ritme van van de getijdengebeden.

Ervaar het klooster

Er is naast de reguliere vieringen in de kloosterkerk van de oude abdij Sion genoeg te doen. Geniet van een avondconcert door de band Trinity. Kinga Bán, bekend van Sela, is er om te vertellen over leven in het moment. En natuurlijk zijn er de monniken en nonnen, die altijd bereid zijn om naar je luisteren en je vragen te beantwoorden.

Ora et labora

Maar het kloosterleven is deze vier dagen meer dan alleen consumeren. 'Ora et labora' - bidt en werk - is al eeuwenlang het devies van de kloostergemeenschap. Daarom mag je zelf ook aan de slag. Tussen de gesprekken door kun je je handen uit de mouwen steken door het sanitair een poetsbeurt te geven, meezingen in het koor dat tijdens het getijdengebed zingt en je kunt zelfs je eigen workshop geven aan je mede-festivalgangers.

Alle gegevens op een rij

Wat? Kloosterfestival
Wanneer? 23 tot en met 26 augustus
Waar? Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6, Diepenveen
Meer info op de wwebsite van het Jongerenklooster.


 Laatst gewijzigd: 07-08-18 - Geplaatst: 20-07-18