Christelijke Muziek en Concertagenda

Gratis kerkliederen downloaden

Op Nieuwlied.nl staan bladmuziek en geluidsbestanden

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

22-02-08

Gitarist Filip Leenman heeft deze maand een website online gebracht waar kerkliederen gedownload kunnen worden. De tekst en mp3-bestanden kunnen bezoekers gratis van de website afhalen.

De liederen kunnen gebruikt worden voor solo Ė of samenzang. Nieuwlied.nl, een initiatief van de christelijke zanger-gitarist Filip Leenman, heeft het doel om bijbelgetrouwe christenen samenzangliederen en studiemateriaal aan te bieden.

Huwelijk

De bladmuziek met gitaarakkoorden, beamerteksten en geluidsbestanden zijn vrij te downloaden. Op de website staan inmiddels zo'n vijftig liederen, maar de bedoeling is dat het er meer worden.  In de toekomst zijn er waarschijnlijk ook liederen rondom geboorte, huwelijk, begrafenis en het kerkelijk jaar te vinden op NieuwLied.nl.

Aanleveren

Christenmusici kunnen zelf ook teksten aanleveren. Voordat de liederen online beschikbaar komen, worden ze getoetst aan criteria. Ook bekijken diverse mensen de liederen vanuit een muzikale en theologische invalshoek

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Andy - vr 13-07-12 17:09:37
ik vind dat de liederen gratis moeten zijn zoor de christenen.


doan - wo 13-10-10 14:23:55
daar heb je hele maal gelijk in


lotte - wo 13-10-10 14:23:09
jammer dat jullie geen liederen hebben zoiet als.... zie ik sterren aan de hemel staan!!


Dirk Plasman - di 06-10-09 14:00:51
Geachte heer/mevrouw, Ik ben Dirk Plasman en zit in de W.A.O. om gezondheidsredenen. Nu help ik als vrijwilliger Radio Maria om muziek te verzamelen en enkele kerkvieringen uit te zenden op zondag via de mobiele radio. Voor de uitzending, Kom tot rust bij God dat uitgezonden wordt, iedere dinsdag om 13.00 tot 14.00 uur, zoek ik Cdís die gedraaid mogen worden door Radio Maria Nederland en Vlaanderen. Dit is een zender op AM 675. Zij zijn aangesloten bij de BUMA en hebben op internet een eigen site. Radio Maria is afhankelijk van giften van luisteraars en organisaties, maar ook van vrijwilligers of vrijwillige bijdrage. Nu ben ik op zoek naar Christelijke muziek zoals; koorzang, orgel en Charismatische muziek maar ook buitenlandstalig voor Kerst, Pasen, Pinksteren enz. Mag ik U om een bijdrage vragen wat betreft Cdís, Met vriendelijke groet, Dirk Plasman, Nieuweweg 36, 1616 BD Hoogkarspel, tel: 0228-567450. Laatst gewijzigd: 06-06-12 - Geplaatst: 22-02-08