Christelijke Muziek en Concertagenda

Opnieuw 'uitzonderlijk' bezoek Tzahal

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

07-02-07

Tzahal, de zang- en muziekgroep van het IsraŽlische leger, doet in maart Nederland en BelgiŽ aan. Tijdens de vijfdaagse tournee bezoekt de band Antwerpen, Amersfoort, Almelo, Dordrecht en Groningen. Een bezoek aan het buitenland is uitzonderlijk, zegt Christenen voor IsraŽl.

Het bezoek van de Tzahal Army Band is bijzonder volgens Christenen voor IsraŽl, die de concerten in samenwerking met Stichting Collectieve IsraŽl Actie organiseert. ďIn vredestijd bezoeken ze de diverse legeronderdelen en bij uitzondering gaan ze naar het buitenlandĒ, zegt een woordvoerder van de organisatie.

Populair

Het repertoire van de band van het IsraŽlische leger bestaat uit liederen met bijbelse- en eigentijdse teksten. Christenen voor IsraŽl zegt dat Tzahal erg populair is in Nederland. Een eerdere reeks optredens in februari en maart vorig jaar trok ďduizenden bezoekersĒ.

Koning David

Tzahal staat in een bijzondere traditie, in vroeger tijden waren er al muzikanten in het IsraŽlische leger. ďIn de legers van Koning David, drieduizend jaar geleden, zongen de soldaten van IsraŽl voordat ze ten strijde trokken, om de God van IsraŽl te eren die hen aan de overwinning moest helpenĒ, aldus de woordvoerder.ĒMaar er werd ook tijdens het gevecht gezongen, als een soort gebedsgroep. Dus niet iedereen vocht: er was een kleine zang- en muziekgroep, die in alle oorlogen van IsraŽl achter de linies actief was. Dat waren de fulltime muzikanten en zangers in het leger. Die zijn er nu nog.Ē

Concertdetails Tzahal

Website Christenen voor IsraŽl

Website Stichting Collectieve IsraŽl Actie

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Lies - do 19-01-12 17:45:20
Wow.... Ik heb een DVD van hun ze zingen echt super goed. Ik heb zin in het volgende concert (K)


Marianne - za 16-01-10 12:26:22
Kijk hier even naar. Leuk en interessant om te lezen en je vindt er vast wel wat je zoekt. : ) http://isreality.nl/


Wietze Hiemstra - vr 01-02-08 21:55:10
In het Friesch Dagblad van 1 febr. 2008 staat dat de zang-en muziekgroep Tzahal van het IsraŽlische leger optreedt op 27 febr. a.s. in theater de Lawei in Drachten. Ik ben zeer geintereseerd om deze avond mee te maken. Hebt u meer info over deze groep?


Eldert Reedeker - wo 14-03-07 14:23:34
Geweldig dat Israel nog sympathie heeft in nederland. Van mij in ieder geval wel. Ik hoop op een prachtig concert


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Dordrecht. Zoek tips voor een dagje uit in Zuid-Holland.

 Laatst gewijzigd: 07-02-07 - Geplaatst: 07-02-07