Christelijke Muziek en Concertagenda

Van Dam voorzitter Holland-koor

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

04-12-06

Oud-europarlementariër (ChristenUnie) Rijk van Dam is sinds vrijdag voorzitter van het Holland-koor. Hij neemt de voorzittershamer over van Ed Koestal. “Ik hoop jaren dit prachtige koor aan te voeren.”

Van Dam is momenteel directeur van European Coalition for Israel, een platform van christelijke pro-Israëlorganisaties die in de Europese Unie opkomen voor Israel. Vanaf januari 2007 stapt van over naar de Reformatorische Omroep, waar wordt hij financieel directeur wordt. “Nu ik mijn Europese werk inwissel voor een functie bij de omroep kan ik dat veel beter combineren met het voorzitterschap van het Holland Koor.” Tot 1994 was Van Dam namens de RPF (de voorloper van de ChristenUnie) actief in het Europees parlement.

Zuid-Afrika

Het eerste project wat de Gelderlander leidt is de koorreis naar Zuid-Afrika. Mei volgend jaar reizen zo'n tweehonderd koorleden af naar het Afrikaanse land. Voorjaar 2008 staat nog een reis naar Israël gepland.
Naast Van Dam wordt ook Petra Cremer-Eindhoven lid van het bestuur. Zij vertegenwoordigt Christenen voor Israël, een van de organisaties die het Holland-koor oprichtten.


 Laatst gewijzigd: 04-12-06 - Geplaatst: 04-12-06