Christelijke Muziek en Concertagenda

Winters Schubert-concert met Wouter Harbers

Ontdek de mooiste muziek van Franz Schubert

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

12-01-18

Zegt de naam Schubert je wel iets, maar ken je zijn muziek eigenlijk niet zo goed? Kom dan luisteren naar het concert van pianist Wouter Harbers, 20 januari in de Broederengemeente in Zeist. Samen met zanger Rutger van Oeveren neemt hij je mee door highlights uit Schuberts muziek. Behalve in de concertzaal komt Schuberts muziek vaak voorbij in films en op televisie, dus ongetwijfeld zit er iets bij wat je herkent.

Wie was Schubert?

Franz Schubert was een Oostenrijkse componist die in 1797 werd geboren. Hij werd helaas maar 31 jaar oud, maar wat hij in die vijftien jaar van zijn werkzame leven wist te componeren is indrukwekkend. Alleen al op vocaal gebied schreef hij meer dan 600 liederen, waarvan er veel tophits werden in de klassieke muziek. Misschien heb je wel eens van 'Erlkönig', 'Die Forelle' of 'Die Winterreise' gehoord.

Romantische liederen en pianomuziek

Wouter Harbers en Rutger van Oeveren brengen enkele van Schuberts bekendste liederen. De romanticus Schubert vond vooral inspiratie in teksten die gaan over de liefde, liefdesverdriet en meer van die gevoelens en emoties waar iedereen zich mee kan identificeren. Ook in zijn pianomuziek raakt Schubert de gevoelige snaar, zoals met zijn Impromptus.

Winterreise, Schuberts meesterwerk

Voor veel muziekliefhebbers behoort Schubert 'Winterreise' tot het mooiste wat hij heeft gecomponeerd. Een verloren liefde, een eenzame wandelaar en een oude draailierspeler. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten voor deze liederencyclus. Volg de eenzame wandelaar op zijn tocht door een onherbergzaam winters landschap en laat je ontroeren door Schuberts prachtige melodieën. Wouter Harbers en Rutger van Oeveren brengen de mooiste liederen uit Schuberts meesterwerk, een van de laatste stukken die hij voltooide.

Alle gegevens op een rij

Waar: Broederengemeente, Zusterplein 12 te Zeist
Aanvang: 20:00 uur (kerk open vanaf 19:15 uur)
Kaarten: € 15,00 (tot 16 jaar: € 5,-)

 Laatst gewijzigd: 12-01-18 - Geplaatst: 12-01-18