Christelijke Muziek en Concertagenda

Nieuwjaarsconcert door drie toporganisten

Geniet van Sander van Marion, Andre Knevel en Martin Mans

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

05-01-18

Het nieuwjaarsconcert van Sander van Marion, Andre Knevel en Martin Mans in de Rotterdamse Laurenskerk is niet zomaar een nieuwjaarsconcert. Sander van Marion (geboren op 1 januari 1938) viert dan ook zijn tachtigste verjaardag. Een prachtig concert dat hij geeft samen met twee gelauwerde collega's.

Bloedstollende improvisaties

De drie organisten spelen bloedstollende improvisaties op de drie monumentale orgels van de Laurenskerk. Niet alleen hoor je ze individueel ook improviseren ze met zijn tweeŽn en zelfs met zijn drieŽn tegelijk. Ga met ruim anderhalf uur muziek aan de mooiste improvisaties het nieuwe jaar in!

Sander van Marion

Sander van Marion werd in Scheveningen geboren musicus. Na zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag verwierf hij zich met zijn karakteristieke orgelspel, zijn improvisatietalent ťn zijn verrassende concerten als dirigent van vele koren een gevestigde naam zowel in het binnen- als in het buitenland. Diverse keren werd hij onderscheiden, zoals met de Stadspenning van de gemeente Den Haag Ook ontving hij een koninklijke onderscheiding door zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Alle gegevens op een rij

Wat: Nieuwjaarsconcert Sander van Marion, Andre Knevel en Martin Mans
Waar: Laurenskerk Rotterdam
Wanneer: zaterdag 13 januari
Aanvang: 15.00 uur
Kaarten: 14:00 euro


 Laatst gewijzigd: 05-01-18 - Geplaatst: 05-01-18