Christelijke Muziek en Concertagenda

Swingende black gospel met Friendship Gospel Choir

Jubileum & Kerstconcert

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

13-12-17

Ga swingend de Kerstdagen in. Na dit concert van het Friendship Gospel Choir is er geen ontkomen aan. Onder de titel 'Friendship celebrates' zingt dit energieke black gospelkoor op dinsdag 19 december de mooiste liederen uit de traditie van de black American gospelsongs!

Indringende songs

Beleef een inspirerende avond en laat je meenemen door deze spirituele en swingende muziekstijl. Samen zorgen de zangers en muzikanten voor een swingende avond vol energieke maar ook indringende songs. Behalve het koor is er nog meer, want ook een vierkoppige band speelt mee, allemaal onder leiding van dirigente Edith Casteleyn. Zij is een echte specialist op het gebied van black gospel.

Dirigente Edith Casteleyn

Over het zingen van black gospel vertelt dirigente Edith Casteleyn op haar website: "Je kunt Black Gospe niet op papier zetten: solisten en het koor improviseren. Zo is het telkens weer een verrassing! Een song kan drie minuten, maar ook het dubbele duren. Dat hangt af van de spiritualiteit van het moment. De solist is vrij om te improviseren en ik improviseer met het koor [...] Improvisatie is heel belangrijk: je stelt je open voor God. Je moet vrij zijn om te zingen, er moeten geen obstakels zijn. Houding, expressie en uitstraling vind ik erg belangrijk. Wanneer je over the Joy of freedom zingt, moet je ook weten wat je zingt.

Alle gegevens op een rij

Waar: Maria Koninginkerk, Maatkampweg 18, Baarn
Aanvang: 20:00 uur
Entreeprijs volwassenen: 12,50. Kinderen: 12,50


 Laatst gewijzigd: 05-02-18 - Geplaatst: 13-12-17