Christelijke Muziek en Concertagenda

Beleef The Psalm Project in de Nieuwe Kerk Delft

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

10-11-17

"Al eeuwenlang worden de psalmen gezongen", schrijft het team van The Psalm Project. "Liederen die je meenemen door de diepe dalen van het leven, maar ook psalmen die het uitzingen van vreugde." Waar kun je de psalmen beter zingen dan in één van de mooiste kerken van Nederland: de Nieuwe Kerk in Delft. Extra bijzonder is dat dit unieke kerkgebouw na een flinke restauratie weer open is.

Oude psalmen in een nieuw jasje

Op donderdag 16 november vormt deze monumentale kerk (Gerard Houckgeest schilderde het interieur al in 1651) het decor voor de band van The Psalm Project. Het bijzondere aan dit project is dat de geliefde melodieën van het Geneefse Psalter tot hedendaagse composities zijn omgewerkt. In 2009 bracht The Psalm Project haar eerste cd Psalmen uit. Een succes, want de composities worden inmiddels door heel Nederland maar ook daarbuiten gezongen.

Vier de opening van de Nieuwe Kerk mee

Maar, er is nóg een reden om uitgerekend in Delft deze psalmen in een nieuw jasje mee te maken. Dit concert vindt namelijk plaats midden in de feestweek rondom de heropening van de Nieuwe Kerk. Tijdens deze feestweek wordt elke avond een gratis toegankelijke activiteit georganiseerd, waarin de gerestaureerde Nieuwe Kerk steeds op een andere manier wordt gepresenteerd. Natuurlijk aan de inwoners van Delft, maar ook aan iedereen die de Nieuwe Kerk een warm hart toedraagt. Iedere avond zijn de deuren van de Nieuwe Kerk vanaf 19.30 uur geopend, het programma begint om 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om de Nieuwe Kerk te bezichtigen onder het genot van een hapje en drankje.

Alle gegevens op een rij

Wat: The Psalm Project
Waar: Nieuwe Kerk Delft, Markt 80
Wanneer: Donderdag 16 november 2017
Aanvang: 19.30 uur kerk open, 20.00 uur concert
Toegang gratis


 Laatst gewijzigd: 10-11-17 - Geplaatst: 10-11-17