Christelijke Muziek en Concertagenda

Toeleven naar Advent met deze adventsconcerten

Op weg naar Kerst

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

27-10-17

Fijn samen zingen, of juist ontspannen luisteren naar een mooi oratorium of een typisch Engels Festival of Lessons and Carols? Kies uit deze selectie van de mooiste adventsconcerten.

Advent aan Zee - 24 november

Het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor 'De Gouwestem' en 'The Martin Martin Mans Formation geven onder leiding van Martin Mans een adventsconcert in de Oude Kerk van Scheveningen. Het is zeker niet voor het eerst dat de mannen hun warme stemgeluid hier laten horen. Dit keer werken weer bekende musici mee, zoals Mark Brandwijk aan de vleugel. Martin Zonnenberg begeleidt het koor op het orgel en Marjolein de Wit bespeelt de dwarsfluit. Een extra feestelijk tintje aan dit concerten geven Arjan en Edith Post met hun trompet. Ds. K. van Velzen verzorgt de meditatie. De toegang is gratis met een collecte aan de uitgang.

Vrijdag 24 november, Oude Kerk, Keizerstraat 8, Scheveningen. Aanvang is om 20.00 uur. Vanaf 19.30 is de kerk open. Toegang gratis.

'Oratorio de NoŽl' van Saint-SaŽns - 25 november

De Sionkerk in Nunspeet is op 25 november het decor voor twee prachtige koorwerken. Op het programma staan dan het kleurrijke 'Oratorio de NoŽl' van de Franse negentiende-eeuwse componist Camille Saint-SaŽns. Na de pauze klinkt 'The Promise of Christmas' van Dan Burgess. Aan dit concert werken onder meer mee: Vocaal Ensemble Annemarie & The Pilgrims Voices uit Harderwijk.

Zaterdag 25 november, Sionskerk, Treubstraat Nunspeet. Aanvang is om 20.00 uur. Toegang Ä 12,50

Advent in de Utrechtse Domkerk - 2 december

De traditionele Zaterdagmiddagmuziek in de Utrechtse Domkerk staat op 2 december in het teken van Advent. De Domcantorij onder leiding van Remco Graas zingt dan prachtige a capella koorwerken van Benjamin Britten, Herbert Howells en James MacMillan. Sluit je ogen en laat je in de sublieme akoestiek van de Domkerk meevoeren door de prachtige stemmen van de Domcantorij.

Zaterdag 2 december, Domkerk, Domplein 8, Utrecht. Aanvang is om 15:30 uur. Toegang gratis.


 Laatst gewijzigd: 21-11-17 - Geplaatst: 27-10-17