Christelijke Muziek en Concertagenda

5 mooie én zomerse concerten dit weekend

Mooie concerten op 23, 24 en 25 juni

Van onze redacteur Eline Visscher

21-06-17

Het is officieel zomer! Luid dit heerlijke seizoen in met een mooi concert. In Rotterdam geniet je van Shakespeare's Midsummer Night's Dream, in het Zuiderstrandtheater hoor je Amerikaanse klassiekers en de Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem staat op zondag in teken van Luther. Geniet van dit zomerse muzikale weekend!

23 juni: Light Your World

AMERSFOORT - Het koor Voci Vocal zingt op vrijdagavond op haar geboortegrond: Amersfoort. Geniet van muziek van onder andere Bach, John Rutter en Mendelssohn onder het zonnige thema 'Light Your World'! Rineke de Wit begeleidt de avond met hobo en zang, Bram Brandeman speelt op het orgel.

Bezoek Zomerconcert Light Your World op vrijdag 23 juni vanaf 20:00 uur in de Sint Ansfriduskerk in Amersfoort. De toegang is € 7,50, voor kinderen € 5,-.

23 juni: Midzomernachtdroom

ROTTERDAM - Zo sfeervol als het klinkt, zal ook het concert van het Young Talents Orchestra worden: onder leiding van Mikhail Zemtshov brengen zij de muziek ten gehore die Felix Mendelssohn Bartholdy componeerde op de gelijknamige romantische komedie van William Shakespeare (in het Engels: A Midsummer Night's Dream). Enkele musici beelden ook scenes uit.

Bezoek Midzomernachtdroom op vrijdag 23 juni van 20:00 uur tot 22:00 uur in Kerkelijk en Cultureel Centrum Pro Rege te Rotterdam. De toegang is € 15,- (in de voorverkoop € 10,-) voor personen vanaf zestien jaar.

24 juni: Groot Mannenkoor en Martin Mans

DEN BURG (TEXEL) - Weekendje Texel? Bezoek dan op zaterdagmiddag het concert van Groot Mannenkoor Noord Nederland onder leiding van Martin Mans! Heerlijk om de zomer mee in te luiden en vervolgens een wandeling over het strand te maken.

Bezoek Groot Mannenkoor Noord-Nederland op Texel op zaterdag 24 juni van 15:00 uur tot 16:30 uur in De Burgt in Den Burg (Texel). De toegang is € 12,50 voor volwassenen en € 5,- voor kinderen. Online tickets zijn goedkoper.

24 juni: Amerikaanse klassiekers

DEN HAAG - Ook aan de westkust is het zomertijd. Het Residentie Bachkoor viert haar 145e (!) verjaardag met een zomers concert waarin ze Amerikaanse klassiekers laten horen. Onder andere 'Prayers of Kierkegaard' van Samuel Barber en delen uit George Gershwins opera 'Porgy and Bess' passeren de revue.

Bezoek Summertime: Great American Classics op zaterdag 24 juni van 20:15 uur tot 22:00 uur in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. De toegang is € 37,-, voor kinderen € 15,-.

25 juni: Luther in de Grote of St. Bavokerk

HAARLEM - Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Luther zijn 95 stellingen presenteerde en de Reformatie startte. Om dit te herdenken én te vieren organiseren ensemble Quadrivium en het Castello Consort een zomerse muzikale avond waarbij je geniet van een repertoire uit de veertiende en vijftiende eeuw.

Bezoek de Zomeravondmuziek in de Bavo in het teken van Luther op zondag 25 juni van 19:00 uur tot 19:45 uur in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. De toegang is gratis.


 Laatst gewijzigd: 21-06-17 - Geplaatst: 13-05-16