Christelijke Muziek & Concertagenda

Concertzanger Pieter Vis zingt kerstliederen met sopraan Isabel Delemarre in de Zorgvlietkerk – Den Den Haag, Zuid-Holland


Naam:
Concertzanger Pieter Vis zingt kerstliederen met sopraan Isabel Delemarre in de Zorgvlietkerk – Den
Datum:
13 december 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16.00u - 17.30u
Omschrijving:

Den Haag – Statenkwartier - Op zondagmiddag 13 december 2009 om 16.00 uur zal voor de vierde maal de bekende concertzanger en musicoloog dr. Pieter Vis uit Houten in de Zorgvlietkerk aan de Prins Mauritslaan 10 (Statenkwartier’- Den Haag) te Scheveningen optreden. Medewerking verlenen aan dit traditionele kerstrecital de Duits-Nederlandse sopraan Isabel Delemarre en de Amersfoortse musicus drs. Piet Noort aan het klavier en orgel. Evenals in de afgelopen jaren wordt het weer een heel gevarieerd klassiek en populair romantisch Advents-Kerstconcert.
De toegang voor dit bijzondere middagoptreden, afgewisseld met samenzang, is gratis. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie te drinken. Wel zal er een collecte worden gehouden voor de Stichting Steunfonds Zorgvlietkerk (Statenkwartier) Den Haag en de onkosten van dit middagrecital. Tevens kunt u als bezoeker alleen vanmiddag na het concert Pieter Vis’ nieuwste Jubileum-cd ‘Mijn leven in de muziek’ voor 10 euro kopen.

Na het grote succes van de afgelopen jaren waar ruim 250 bezoekers per concert kwamen genieten van het optreden van de bas-baritonzanger Pieter Vis, kan men wederom van zijn zangkwaliteiten en die van de sopraan Isabel Delemarre genieten. Zij studeerde zang aan het Haags Koninklijk Conservatorium. Op dit middagconcert zingt zij samen met de bas-bariton dr. Vis kerstliederen van o.a. zijn schoonvader Dr. René De Clercq (1877-1932). Ze worden door de musicus Piet Noort begeleidt. Deze is al bijna 5 jaar Vis compagnon gekoppeld op concerten in Dordrecht als ook te Antwerpen. Op dit Adventsconcert bespeelt hij afwisselend de piano en het orgel. Naast zijn docentschap taal en letteren is hij ook actief als dirigent van het oratoriumkoor Con Amore in de provincie Gelderland.

Naast enkele samenzangen worden er liederen van Duitse en Oostenrijkse componisten uitgevoerd waaronder Mozart, Schubert en diverse toondichters uit Oost-Europa. Vanmiddag kunt u diverse werken horen uit de eeuwenoude schat van Vlaamse kerstliederen, met een knipoogje naar Oostenrijk en Oost-Europa: tevens worden van Handel, Haydn en Mendelssohn diverse kerstliederen uitgevoerd naar aanleiding van hun geboorte en sterfjaren. De samenzang wordt begeleid door Piet Noort op het 50 jaar oude grote Duitse Ahrend & Brunzema orgel.

Pieter Vis zingt een halve eeuw op internationale Podia

Precies een halve eeuw geleden startte hij als de Rotterdamse jongenssopraan zijn internationale zangcarrière. Nu viert hij zijn gouden zangersjubileum als een veelgevraagd bas-bariton solist op koorconcerten. Pieter Vis treedt veelvuldig rond de kerstdagen in het land op. Vaak eindigt hij zijn kleurrijk ingevulde concerten met het zo geliefde ‘Cantique de Noël’ van de Franse opera componist Adolphe Adam.
Zijn zangopleiding ontving hij o.a. bij de sopraan Iza Valeton-Maas Geesteranus en de alten Aafje Heynis en Annie Hermes. Bij de bas-baritonzangers Dietrich Fischer-Dieskau en Herman Schey volgde hij onderricht in de romantische liedkunst van Duitse en Oostenrijkse componisten. Na het behalen van zijn Staatsdiploma Solozang in 1977 won hij diverse eerste prijzen op binnen- en buitenlandse zangconcoursen. Meer dan 500 kerkconcerten gaf hij in de loop van zijn 50-jarige zangcarrière. Met gerenommeerde organisten trad hij op waaronder Flor Peeters, Simon C. Jansen, Stoffel van Viegen en ook pianisten zoals Cor de Groot en Daniël Wayenberg. Circa 40 grammofoonplaten en tientallen cd’s staan op zijn naam. In 1996 ontving hij bijvoorbeeld een gouden-cd voor 100.000 verkochte muziekschijfjes.

Nadere informatie bij Menno Horning, Tel.: 070-3554750 of via e-mail: m.horing@hetnet.nl / www.zorgvlietkerk.nl
Stichting Steunfonds Zorgvlietkerk (Statenkwartier) Den Haag Zie ook: www.elzavisdeclercqstichting.nl

Adres:
Zorgvlietkerk aan de Prins Mauritslaan 10 (Statenkwartier’- Den Haag)
Postcode:
2582 LR
Plaats:
Den Haag (Boek overnachting in Den Haag)
Dagje uit in Den Haag | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Zang en instrument
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Concertzanger en musicoloog dr. Pieter Vis uit Houten met medewerking van de Duits-Nederlandse sopraan Isabel Delemarre en de Amersfoortse musicus drs. Piet Noort aan het klavier en orgel.

Entreeprijs:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Concertzanger Dr. Pieter Vis, bas-bariton.
Telefoon:
06-23149414


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-11-17 12:58:50

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar