Christelijke Muziek & Concertagenda

Pascha – Russisch Pasen Wijk aan Zee, Noord-Holland


Naam:
Pascha – Russisch Pasen
Datum:
20 april 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Pascha – Russisch Pasen
Het Paas feest is het belangrijkste religieuze feest in de Christelijke kerken. Het Russisch Pasen valt dit jaar op 27 april, ruim een maand later als in Nederland. Het is niet verwonderlijk dat er rondom het Paas feest de mooiste muziek gecomponeerd is. Dit was vroeger zo, maar nu nog steeds. De soms eeuwen oude en soms vrij recente hymnes en gezangen die tijdens de Paasdiensten worden gezongen zijn prachtig en zeer aangenaam om naar te luisteren. Met veel bezieling vertolkt het koor deze gezangen die betrekking hebben op de Goede Week en Pasen.

In Wijk aan Zee bestaat grote belangstelling voor de Russische cultuur. Nog vers in de herinnering staat de work-shop/masterclass Russische koormuziek in de kerk van de Sint Odulfus Parochie januari jl. georganiseerd door het thema koor Wijk aan Zee. Deze workshop werd door vier Russische zangers van de ‘Voices of the white nights’ uit Sint Petersburg verzorgd en werd door de deelnemers en publiek hoog gewaardeerd.

Adres:
Odulfusstraat
Plaats:
Wijk aan Zee (Boek overnachting in Wijk aan Zee)
Dagje uit in Wijk aan Zee | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Pasen
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Kapella Slava Cultura
Het mannenkoor Kapella Slava Cultura bestaat uit 18 zeer geoefende zangers. Het merendeel daarvan is eveneens lid (solist) van andere Byzantijnse en Kozakkenkoren in Nederland. De Kapella Slava Cultura gaf al vele concerten in Nederland, nam een cd op en maakte in oktober 2003 een studiereis naar Moskou. Daar studeerde het koor aan het Tsjaikovski-conservatorium en nam het deel aan workshops en openbare repetities van professionele koren en beroemde dirigenten zoals B. Tevlin, G. Dmitriak, G. Safonov. Bovendien was er een optreden tijdens het Russische Festival Slava Cultura, georganiseerd door een zusterorganisatie in Moskou. Aan dit festival werkten ook Russische professionele koren mee. In de zaal zaten 900 enthousiaste Russen.
Het koor is opgericht in november 2001 als onderdeel van de Stichting Slava Cultura die ten doel heeft Slavische muziek meer bekendheid te geven in Nederland en het uitvoeringsniveau te verhogen. Daartoe organiseert deze stichting regelmatig festivals, workshops, masterclasses en tournees van Russische koren.

Dirigent Serge Latychev
Kapella Slava Cultura wordt geleid door de uit Rusland afkomstige dirigent Serge Latychev, die in ons land nog een aantal andere ensembles dirigeert, waaronder diverse Byzantijnse en Kozakkenkoren. Hij is afgestudeerd aan het Schnittke-conservatorium en de Gnessin Muziekacademie waar hij zich bekwaamde in orkest- en koordirectie.

Entreeprijs:
€ 12,00

Rolstoeltoegankelijk:
Onbekend
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.slavacultura.nl
Email adres:
paasconcert apenstaartje slavacultura.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kapella Slava Cultura.
Telefoon:
063 611 5965

Kaarten:
Toegangsprijs aan de zaal: € 12,00. Indien vooraf besteld: € 10,00.

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-03-28 13:02:43

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar