Christelijke Muziek & Concertagenda

Mariavespers Monteverdi door Nieuw Bach Ensemble en Le Nuove Musiche o.l.v. Krijn Koetsveld Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Mariavespers Monteverdi door Nieuw Bach Ensemble en Le Nuove Musiche o.l.v. Krijn Koetsveld
Datum:
11 november 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:15u
Omschrijving:

Een adembenemende mix van oude en nieuwe stijlen, solowerk en uitbundige ensembles voor het koor... dat zijn de ingrediënten die Claudio Monteverdi gebruikte voor zijn Mariavespers. Deze worden tot op de dag van vandaag beschouwd als een van de monumentale werken uit de muziekgeschiedenis.
Onder leiding van dirigent Krijn Koetsveld wordt het koor van het Nieuw Bach Ensemble omringd door solisten en instrumentalisten van Le Nuove Musiche.
Temidden van het instrumentale ensemble staat het unieke, op initiatief van Krijn Koetsveld gebouwde ‘Monteverdi-orgel’ centraal: een fantastische blikvanger met barokke beschilderingen en met een lieflijke maar tegelijkertijd sprekende klank.
Krijn Koetsveld wordt beschouwd als een van de grote kenners van de muziek van Claudio Monteverdi. Met de vocalisten van Le Nuove Musiche nam hij bijna al diens werken op, waaronder de veelgeprezen negen boeken met madrigalen en de Selva morale e spirituale. De Messa a quattro voci die postuum zijn uitgegeven in 1650 zijn inmiddels eveneens opgenomen en zullen binnenkort verschijnen.
Krijn Koetsveld was oprichter en dirigent van het Nederlands Bach Ensemble, en is nu dirigent van het Nieuw Bach Ensemble, waarmee hij jaarlijks Bachs Johannes-Passion uitvoert in diverse steden in het land.

Adres:
Doninicuskerk, Spuistraat 12
Postcode:
1012TS
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Nieuw Bach Ensemble m.m.v. de solisten van Le Nuove Musiche:Jennifer van der Hart, Margreet Rietveld, sopraan; Falco van Loon, Mark Bonney, tenor; Joris van Baar en Bas Ramselaar, bas. Krijn Koetveld - dirigent.

Entreeprijs:
€ 45,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
https://www.nieuwbachensemble.nl/
Email adres:
infoNwBE23 apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Nieuw Bach Ensemble.

Kaarten:
Tickets via https://www.klassiekemuziek.nl/nieuw-bach-ensemble

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2023-10-24 16:05:31

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar