Christelijke Muziek & Concertagenda

J.S. Bach: Matthäus Passion: Ribattuta Musica Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
J.S. Bach: Matthäus Passion: Ribattuta Musica
Datum:
18 april 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 21:30u
Omschrijving:

J.S. Bach: Matthäus Passion

Ribattuta Musica voert in april Bachs meesterwerk de Matthäus Passion BMW 244 uit met een nieuwe generatie barokspecialisten waaronder artistiek en muzikaal leider Andreas Küppers en solisten Andreas Karasiak, Elvira Beekhuizen, Rosina Fabius en Edward Leach. Bach heeft zich in dit ontroerende meesterwerk overtroffen met protestkoren, verstilde aria’s en liefdevolle koralen. Het indrukwekkende verhaal treft de toehoorder recht in het hart. De uitvoeringen vinden plaats in de sfeervolle Waalsekerk in Amsterdam op 18 april 2019.

Bachs beroemdste meesterwerk is een tijdloos verhaal van vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering, angst en vertrouwen. Of men nu gelovig is of niet, in dit monumentale drama herkent iedereen wel iets van zichzelf. Ribattuta Musica wil daarom vooral het verhaal van de Matthäus Passion vertellen. Dat vraagt om helderheid, expressiviteit en een mate van intimiteit. De keuze van een kleine bezetting van vocalisten en instrumentalisten lag dan ook voor de hand voor artistiek leider Andreas Küppers. Küppers (1977) is - naast uitvoerend musicus - muzikaal assistent van dirigent René Jacobs voor diens internationale operaproducties. Ook voor de Staatsoper Berlin, Theater an der Wien en Oper Frankfurt werkt hij als muzikaal assistent en klavecinist. Deze ervaring zal terug te horen zijn in zijn aanpak van de Matthäus Passion: Ribattuta Musica laat de muziek voelen én beleven.

Het in 2005 opgerichte vocaal ensemble Ribattuta werd in 2016 omgevormd tot vocaal-instrumentaal ensemble Ribattuta Musica. Het ensemble treedt op met repertoire uit de renaissance en barok in authentieke en kleine bezetting. Behalve voor Radio 4 en in de Nederlandse concertzalen zoals Muziekgebouw aan ‘t IJ, Musis Sacrum en De Doelen ging het ensemble ook op tournee door Portugal en België. De vaste kern bestaat uit 35 professionele musici, instrumentalisten, vocalisten en solisten, allen gespecialiseerd in het uitvoeren van dit historisch repertoire. Onder aanvoering van Küppers staat Ribattuta Musica garant voor een bevlogen samenspel van ervaren ensemblezangers, vocale solisten en instrumentalisten.

Solisten

Tenor, Evangelist: Andreas Karasiak

Bas-bariton, Christus: Hans Voschezang

Sopraan: Elvire Beekhuizen, Kaiyi Min

Alt: Rosina Fabius, Elsbeth Gerritsen

Altus: David Feldman, Aleksan Chobanov

Tenor: Edward Leach

Bas: Daniël Hermán Mostert

Adres:
Walenpleintje 157
Postcode:
1012 JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Gospel (meer gospelconcerten)
Uitvoering:
Orkest


Entreeprijs:
€ 52,50


Internetadres:
http://www.dewaalsekerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ribattuta Musica.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-03-27 12:07:25

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.