Christelijke Muziek & Concertagenda

RONDOM MARIA Driekorenconcert in december met première van werk van TOON HAGEN Zwolle, Overijssel


Naam:
RONDOM MARIA Driekorenconcert in december met première van werk van TOON HAGEN
Datum:
8 december 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.30u
Omschrijving:

Drie prachtige Zwolse kamerkoren, met elk een eigen karakter en klank, slaan in december de handen ineen voor een uniek samenwerkingsproject. Zij hebben aan de bekende Zwolse organist en componist een compositieopdracht gegeven voor een indrukwekkend nieuw werk.
De dagen worden korter, donkerder en kouder. Het verlangen naar wat licht en warmte wordt steeds groter. Dan bestaat er volgens koorzangers niets mooiers dan muziek. Muziek die dat verlangen uitdrukt en intensiveert, maar die aan dit verlangen ook de ruimte geeft en het opvangt, het koestert. Muziek die misschien zelfs wat troost biedt. En wie belichaamt dat verlangen, dat uitzien, die ruimte, die troost en die warmte in deze weken vóór het Kerstfeest beter dan Maria? In dit concert bezingen de drie koren haar en alles waar zij voor staat. Met oude en nieuwe werken, in allerlei toonaarden. Met als hoogtepunt van het concert een indrukwekkend nieuw werk van Toon Hagen, voor groot koor en orgel, op de oude tekst van het Alma Redemptoris Mater (vrij vertaald: Moeder die de verlosser koestert). Toon Hagen mag wel een bekende Zwollenaar genoemd worden. Hij is gevierd als organist op het Schnitger-orgel in de Grote of Michaëlskerk, en als interpreet van onder meer werken van Simeon ten Holt. Maar hij is niet minder geliefd als componist, bijvoorbeeld van de prachtige gedachtenis-cantate Koester de namen. De drie Zwolse koren en hun dirigenten Raghna Wissink, Martien Hovestad en Eugène van Boheemen zijn vereerd dat ze Toon Hagens nieuwe werk samen met hem ten gehore mogen brengen. Een unieke gebeurtenis in het muziekleven in onze regio! Muziek, koren, en dirigenten: ze staan samen garant voor een onvergetelijk concert, op weg naar Kerst.

Adres:
OLV Basiliek (Peperbuskerk)
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Meerdere koren
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Rondom Maria

Uitvoerenden:
Musica Vocalis o.l.v. Raghna Wissink
- Overijssels Kamerkoor o.l.v. Eugène van Boheemen
- Zwols Vocaal Ensemble o.l.v. Martien Hovestad
- Toon Hagen, orgel

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.overijsselskamerkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Musica Vocalis, Overijssels Kamerkoor en Zwols Vocaal Ensemble.

Kaarten:
Toegangsprijs €17,50 (aan de kassa) / €15,00 (via koorleden of www.overijsselskamerkoor.nl) / €10,00 (houders CJP- en studentenpas) en jongeren tot 18 jaar gratis

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-11-14 22:17:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.