Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomeravondmuziek in de Bavo: ‘Wij zingen de monsters weg’ Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Zomeravondmuziek in de Bavo: ‘Wij zingen de monsters weg’
Datum:
15 juli 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:00u
Omschrijving:

Op zondag 15 juli wordt om 19:00 uur in de Grote of St. Bavokerk een concert uitgevoerd door het Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek onder leiding van Antoine Oomen. Uitgevoerd worden recente composities van Antoine Oomen op 20 nieuwe psalmvertalingen uit ‘150 Psalmen vrij’ van Huub Oosterhuis. De uitvoering van deze cyclus heeft als titel ‘Wij zingen de monsters weg’. Bezoekers zingen onderdelen mee.

Het Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek is in 1992 opgericht door Antoine Oomen en Tom Löwenthal. Het is een projectkoor dat bestaat uit ruim 30 zangers en zangeressen. Door het Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek is een impuls aan de verspreiding van het Oosterhuis/Oomen repertoire.

Antoine Oomen kreeg als achtjarige zijn eerste pianolessen en werd twee jaar later toegelaten tot het Amsterdams Conservatorium als leerling van Johannes Röntgen. Vanaf begin jaren zestig was hij verbonden aan de Amsterdamse Studentenekklesia. In die tijd begon hij met componeren van muziek van priester-dichter Huub Oosterhuis, met wie hij aan het begin van de zeventiger jaren een samenwerkingsverband aanging dat tot op de dag van vandaag voortduurt.

De opbrengst bestaat uit meer dan driehonderd composities, die zonder uitzondering een belangrijk kenmerk gemeen hebben: de expressie is gelijkelijk over zangstem en pianopartij verdeeld. Bekende liederen van hem zijn: ‘De steppe zal bloeien’, dat in juni 2006 werd gekozen tot het mooiste Nederlandse religieuze lied, en ‘Licht dat ons aanstoot in de morgen’.

Zondag 15 juli, 19:00 uur, Grote of St. Bavokerk, Concert met samenzang, uitgevoerd door het Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek onder leiding van Antoine Oomen. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

Adres:
Grote of St. Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang

Uitvoerenden:
Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek onder leiding van Antoine Oomen

Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-06-29 10:01:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar