Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert Canção 24 september Utrecht, Utrecht


Naam:
Concert Canção 24 september
Datum:
24 september 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 17:00u
Omschrijving:

Zondag 24 september 2017 om 15:00 uur


Canção
Canção (Portugees voor ‘lied’) is de titel van een compositie van Carreira. Het is eigenlijk een eenvoudig liedje met uitgebreide versieringen. In 1535 schreef de muziektheoreticus Ganassi dat de blokfluit vooral de menselijke stem zou moeten imiteren, omdat hij dat zo goed kan. Zang was voor Ganassi boven alles verheven, en instrumentalisten moesten dat ideaal zoveel mogelijk proberen te benaderen. En dat doet BRISK in dit programma. Canção is een caleidoscoop van Spaans en Portugees repertoire dat steeds gebaseerd is op vocale muziek, uitgevoerd op blokfluiten in alle soorten en maten. BRISK speelt muziek uit de renaissance: virtuoos versierde liedbewerkingen van onder meer Coelho, Carreira, Cabezón en Victoria. Maar er klinken ook bewerkingen van romantische muziek en van fadomuziek, hartstochtelijk en melancholisch. Gijs Levelt, trompettist van de Amsterdam Klezmer Band, schreef een introductie en een finale, gebaseerd op een Sefardische melodie.


BRISK Recorder Quartet Amsterdam
Marjan Banis, Susanna Borsch, Bert Honig en Alide Verheij – blokfluiten

BRISK betekent levendig en wakker.
“De genadeklap voor het imago van braafheid van de blokfluit”, schreef een recensent ooit over het ensemble. Variatie in stijl en sfeer, virtuositeit en luchtigheid – dat zijn de ingrediënten voor een concert van BRISK. Het kwartet verschijnt altijd op het podium met een enorme verzameling blokfluiten. Sinds 1986 gaf BRISK talloze concerten bij gerenommeerde podia en op festivals van naam in veel Europese landen, Canada en Noord- en Zuid Amerika. Vele componisten droegen werk op aan het kwartet. BRISK is op een tiental zeer goed ontvangen cd’s te beluisteren.

BRISK werkt regelmatig samen met collega-musici, en met kunstenaars uit andere disciplines zoals acteurs, regisseurs, tekstschrijvers en filmers. De mogelijkheden van het blokfluitkwartet worden voortdurend verkend en uitgebreid. Het aanbod van BRISK is opmerkelijk divers. Oude en nieuwe muziek wisselen elkaar af. Onverwachte muzikale combinaties en een vleugje humor creëren nieuwe luisterervaringen. Het kwartet maakt ook regelmatig succesvolle muziekproducties voor kinderen. De pers prees het spelplezier en de grote virtuositeit van het ensemble.


Toegang vrij - Gertrudiskathedraal - Willemplantsoen 2 Utrecht


De serie Concerten in de Gertrudiskathedraal slaat een brug tussen kunst en geloofsbeleving

Adres:
Willemsplantsoen 2
Postcode:
3511LA
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal

Uitvoerenden:
BRISK Recorder Quartet Amsterdam
Marjan Banis, Susanna Borsch, Bert Honig en Alide Verheij

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://utrecht.okkn.nl
Email adres:
info apenstaartje arion-muziek.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Astrid Bleys.
Telefoon:
0655265943


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-08-18 17:55:25

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar