Christelijke Muziek & Concertagenda

Marktconcert door Johan Erné Breukelen, Utrecht


Naam:
Marktconcert door Johan Erné
Datum:
25 augustus 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
12:45u - 13:15u
Omschrijving:

Het laatste concert van de zomerserie in de Pieterskerk in Breukelen valt op vrijdag 25 augustus. De Vuelta a España is dan in volle gang, de Spanjaard Alberto Contador rijdt zijn laatste grote ronde en Chris Froome aast op nog meer succes.

Dat vraagt natuurlijk om een grote Spaanse componist: Joan Cabanilles (1644 - 1712), de zeer succesvolle hekkesluiter van een even roemruchte als eerbiedwaardige Spaanse orgeltraditie, wiens teller pas tot stilstand kwam bij een kleine 800 orgelstukken van constant hoge kwaliteit.

Om minder duidelijke redenen door de geschiedenis tot "de Spaanse Bach" gedoopt. Terwijl zijn jaartallen toch dichter bij Dieterich Buxtehude liggen. Vooruit, "de Spaanse Buxtehude" dan maar!

Cabanilles leefde, woonde, werkte en stierf in Valencia. En dat is wel zo'n beetje wat we over hem weten.

Op 25 augustus worden er van hem natuurlijk tiento's gespeeld -dat door en door Spaanse genre-, waaronder een tiento de batalla, een tiento voor 2 solostemmen in de rechterhand en een tiento over de beroemde hymne "Pange lingua gloriosi" op tekst van Thomas van Aquino. En de "Tocata de ma esquerra". Nieuwsgierig geworden wat dit in klanken toch allemaal beduiden kan? Komt het horen, komt het horen!

O ja, het zou zomaar het laatste concert voor de broodnodige restauratie van het befaamde Bätz-orgel kunnen zijn... Dus grijpt uw kans!

Adres:
Straateg 37
Postcode:
3621BH
Plaats:
Breukelen (Boek overnachting in Breukelen)
Dagje uit in Breukelen | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://adcs.home.xs4all.nl/muziek/index.html
Email adres:
adcs apenstaartje 4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Johan Erné.
Telefoon:
0346262157


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-08-16 10:18:49

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar