Christelijke Muziek & Concertagenda

‘De weg naar Santiago’: een muzikale pelgrimage Culemborg, Gelderland


Naam:
‘De weg naar Santiago’: een muzikale pelgrimage
Datum:
1 juli 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16u - 00u
Omschrijving:

In ‘De weg naar Santiago’ maakt Vocaal Ensemble Multiple Voice samen met een cellist en twee slagwerkers een indringende muzikale reis naar Santiago de Compostella. Tijdens dit concert klinken oude en nieuwe composities die gebaseerd zijn op de beroemde pelgrimstocht naar het graf van de heilige Jacobus.

Al sinds de middeleeuwen trekken jaarlijks duizenden pelgrims vanuit heel Europa naar Santiago de Compostella. Voor velen van hen is deze reis een spirituele zoektocht, een persoonlijke beproeving of een poging tot zelfonderzoek.
Geïnspireerd door deze rijke traditie, brengt Vocaal Ensemble Multiple Voice een concert dat is opgezet als een muzikale pelgrimage. Het centrale werk in dit programma is To the Field of Stars (2011) van de Britse componist Gabriel Jackson. Deze compositie voor koor, cello en slagwerk werd geschreven in opdracht van onder meer het Nederlands Kamerkoor, en is gebaseerd op oude teksten en muziekstukken over de reis naar Santiago.
Daarnaast brengt het koor werken van renaissancecomponisten uit het achterland van de route naar Santiago (Guerrero, De Monte en Victoria) en een aantal recentere stukken (van Britten, Pärt, Mealor en Todd) die aansluiten bij de thematiek van de pelgrimstocht. Het zijn werken waarin devotie, spiritualiteit, angst en onzekerheid, zoeken en vertrouwen, een centrale rol spelen. De muziekstukken worden ondersteund met toepasselijke beelden en teksten. Er zijn concerten in Utrecht (Pieterskerkconcerten), Culemborg (Barbara Festival) en Zutphen (Internationaal Cellofestival).

Adres:
Grote Kerkstraat 2
Postcode:
4101 CB
Plaats:
Culemborg (Boek overnachting in Culemborg)
Dagje uit in Culemborg | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor

Uitvoerenden:
Vocaal Ensemble Multiple Voice o.l.v. Paul de Kok
m.m.v. Jeroen den Herder, cello
Niels Jenster en Wilbert Grootenboer, slagwerk

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.multiplevoice.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal Ensemble Multiple Voice.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-05-13 15:44:34

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar