Christelijke Muziek & Concertagenda

Matthäus-Passion door Collegium Musicum Traiectum Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Matthäus-Passion door Collegium Musicum Traiectum
Datum:
25 maart 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:30u
Omschrijving:

Het Utrechtse projectensemble Collegium Musicum Traiectum brengt op 25 maart 2017 een een bijzondere uitvoering van de Matthäus-Passion van J.S. Bach ten gehore.

De Matthäus-Passion van Johan Sebastiaan Bach is uiteraard alom bekend en wordt veel uitgevoerd in Nederland. Deze uitvoering is echter bijzonder omdat we zoveel mogelijk volgens de authentieke uitvoeringspraktijk spelen. Koor en orkest zijn klein bezet en koorleden zullen de kleine solo-rollen vertolken. We houden ons tijdens de uitvoering niet helemaal aan de verdeling van de aria’s tussen orkest 1 en 2, om het spelen voor iedereen even uitdagend te maken. Ook worden de koralen uitgevoerd door kleinere groepjes uit het koor en orkest. Hierdoor wordt het een intiem en mooi geheel.

We streven voor dit concert wederom naar hoge muzikale kwaliteit en bieden de ruimte aan enthousiasme en muzikale ontwikkeling van ieder individu en de groep als geheel. De repetitieperiode is kort en intensief, iedereen studeert de noten van tevoren thuis in, zodat we ons tijdens de repetities kunnen richten op klank en samenspel. Het artistieke trio dat deze woorden omzet in daden bestaat uit Paulien Kostense, Michiel Meijer en Gilles Michels.

Collegium Musicum Traiectum is een in 2015 opgericht Utrechts projectensemble voor jongvolwassen amateurmusici bestaande uit een koor en orkest, dat zich ten doel stelt werken uit de Barok en het begin van de Klassieke periode op authentieke wijze uit te voeren, op een zo hoog mogelijk niveau.

Adres:
Aelbrechtskolk 20
Postcode:
3024 RE
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Pasen
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.concert4you.nl/organisator/collegium-musicum-traiectum/
Meer concerten:
Alle concerten van Collegium Musicum Traiectum.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-02-17 15:44:41

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar