Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert Oeral Kozakkenkoor te Oosterblokker Oosterblokker, Noord-Holland


Naam:
Kerstconcert Oeral Kozakkenkoor te Oosterblokker
Datum:
22 december 2023

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - u
Omschrijving:

Het Oeral Kozakkenkoor onder leiding van de van oorsprong Oekraïense dirigent Oksana Kryuchkova, geeft hun traditioneel Kerstconcert op vrijdag 22 december 2023 in Cultureel Centrum Pancratius, Oosterblokker 98, 1696 BK Oosterblokker. De aanvang is om 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar

à € 20 (incl. pauzeconsumptie) via www.oeralkozakkenkoor.nl en indien niet uitverkocht voor aanvang aan de kerk à € 22,50 (incl. pauzeconsumptie).

Dit gerenommeerde mannenkoor uit Den Haag brengt u in kerststemming door het zingen van Slavische en Oekraïense kerstliederen, afgewisseld met gezangen uit de Slavisch-orthodoxe liturgie en folkloristische liederen uit Oekraïne. Het Oeral Kozakkenkoor werd in 1924 in Parijs heropgericht. In 1974 is het koor in Nederland voortgezet waarmee het koor in Europa dus al bijna 100 jaar bestaat, waarvan bijna 50 jaar in Nederland.

Onder bekwame leiding heeft het Oeral Kozakkenkoor zich ontwikkeld tot een koor van het hoogste niveau. De zangers zijn in staat fluisterzacht en toch volkomen dragend te zingen. Ook kunnen zij grote zangkracht ontwikkelen zonder dat daarbij ook maar de minste verruwing ontstaat.
De zangers komen uit Den Haag en wijde omgeving. Tijdens werktijd zijn ze politieagent, bakker, accountant, slager, buschauffeur, sales manager of automonteur. Maar éénmaal per week tijdens repetities en natuurlijk bij de optredens transformeren ze in stoere kozakken die de mooiste Slavische liederen zingen, met prachtige solo’s van tenoren en baritons.

Het koor krijgt in binnen- en buitenland een steeds grotere bekendheid, heeft verschillende radio- en televisieoptredens verzorgd, waaronder een optreden bij het tv-programma Podium Witteman in 2019.

Adres:
Pacratiuskerk, Oosterblokker 98, Oosterblokker
Postcode:
1696 BK
Plaats:
Oosterblokker (Boek overnachting in Oosterblokker)
Dagje uit in Oosterblokker | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Oeral Kozakkenkoor

Entreeprijs volwassenen:
€ 20,00
Entreeprijs kinderen:
€ 20,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.oeralkozakkenkoor.nl
Email adres:
concertgroep apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van concertgroep.

Kaarten:
www.oeralkozakkenkoor.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-01-31 13:57:41

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar