Christelijke Muziek & Concertagenda

Kurios Klarinetkwartet: Pergolesi’s Triosonate, Piazolla’s tango en moderne klanken Ede, Gelderland


Naam:
Kurios Klarinetkwartet: Pergolesi’s Triosonate, Piazolla’s tango en moderne klanken
Datum:
9 oktober 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2000u - u

Omschrijving:

Pergolesi’s barokke Triosonate, moderne klanken van Jurriaan Andriessens befaamde Klarinetkwartet en Piazzolla’s tango. De klank van de klarinet is even divers als het programma van dit concert! Luister naar het Kurios Klarinetkwartet en ontdek het veelzijdige geluid van dit blaasinstrument.

Pergolesi, Gershwin, Piazzolla en klezmermuziek
Is de klarinet alleen iets voor harmonieorkesten? Ontdek in de Edesche Concertzaal dat de klarinet nog veel meer in zich heeft! Het Kurios Klarinetkwartet opent de deur naar de enorme klankrijkdom van de klarinet. Van een barokke sonate van Pergolesi, via de jazzy Preludes van Gershwin tot de moderne klanken van Jurriaan Andriessen, en van Piazzolla's tango tot onvervalste klezmermuziek. De verschillende kanten van de klarinet komen in dit concert aan het licht. Net zoals het strijkkwartet uit vier instrumenten van de vioolfamilie bestaat, zo komen in het klarinetkwartet vier leden van de klarinetfamilie samen. Het klarinetkwartet is met een opmars bezig, want er wordt veel nieuwe muziek voor deze instrumentencombinatie gecomponeerd.

Kurios Klarinetkwartet
Het Kurios Klarinetkwartet zette onlangs drie nieuwere composities voor klarinetkwartet op cd. Twee daarvan werden speciaal voor hen gecomponeerd. In de Edesche Concertzaal openen ze de deur naar de wereld van moderne, hedendaagse muziek; waarbij de veelzijdige klankenkast van het blaasinstrument even indrukwekkend is als het uiteenlopende programma. Corien Hoepman vertelt “Mijn klarinet, de derde, zoekt verbinding tussen de hoge en lage klanken. Ik wissel steeds van rol. De Soms is het ook nodig dat je als één blok klinkt. Daarom moet je af en toe je ego afleggen en denken als collectief.” Eerder maakte het Kurios Klarinetkwartet grote indruk in de Edesche Concertzaal met hun bewerking van Haydns 'Die sieben letzte Worte unseres Erlösers am Kreuze'.

Adres:
Amsterdamseweg 9
Postcode:
6711 BE
Plaats:
Ede (Boek overnachting in Ede)
Dagje uit in Ede | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Kurios Klarinetkwartet

Entreeprijs volwassenen:
€ 20,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
Gedeeltelijk
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
https://tickets.edescheconcertzaal.nl/nl/tickets/376-pergolesi-s-triosonate-piazolla-s-tango-en-moderne-klanken-kurios-klarinetkwartet
Email adres:
info apenstaartje edescheconcertzaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Edesche Concertzaal.
Telefoon:
+31 318 200 214


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-06-08 14:42:04

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar