Christelijke Muziek & Concertagenda

Händel’s Messiah Baarn, Noord-Holland


Naam:
Händel’s Messiah
Datum:
13 december 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:30u - 17:00u
https://www.youtube.com/watch?v=AnB3FheFz44&feature=youtu.be
Omschrijving:

Op zaterdag 13 december aanstaande vindt in de Pauluskerk in Baarn een bijzonder concert plaats. Het kamerkoor Vocaliber zal de Messiah (HWV 56), het bekende en geliefde Oratorium van Georg Friedrich Händel (1685-1759) uitvoeren.

Kerst
Händel componeerde het werk in 1741 in slechts 24 dagen, en voerde het voor het eerst uit in 1742 in Dublin. In zijn totaliteit duurt de Messiah rond de tweeënhalf uur. Het werk is opgesplitst in drie delen:
- de profetieën in het Oude Testament met de verkondiging van de Messias;
- zijn dood, de opstanding en de hemelvaart;
- zijn wederkomst en heerschappij.
Meestal wordt de Messiah rond Kerst of Pasen uitgevoerd. Vocaliber voert het werk uit verdeeld over 2 concerten: op 12 december het gedeelte dat in het teken staat van de aankondiging en geboorte van Christus. En in het voorjaar ligt het in de bedoeling dat het resterende gedeelte wordt uitgevoerd.

Barokorkest
Kamerkoor Vocaliber zal begeleid worden door een barokorkest. Verschil met een ‘modern’ orkest is dat een barokorkest doorgaans op 415 hz spelen, d.w.z. een halve toon lager dan gebruikelijk. De meeste barokmuziek wordt een halve toon lager uitgevoerd. Muzikanten in een barokorkest spelen meestal op barokinstrumenten, dan wel kopieën van barokinstrumenten. Kenmerkend voor barokinstrumenten is dat ze anders van bouw zijn en (mede daardoor) minder luid klinken. Het bespelen van barokinstrumenten is een specialisme en vergt aparte studie.

Solisten
Naast de prachtige koorgedeelten in de Messiah, gezongen door kamerkoor Vocaliber, zullen de aria’s gezongen worden door een viertal jonge solisten: Jeannette van Schaik – sopraan, Angelo Custodio – countertenor, Maarten Stevens – tenor, Yonathan van den Brink – bas.

Het concert op zaterdag 13 december in de Pauluskerk (Brink 2) in Baarn begint om 15.30h uur. De toegang is vrij. Aan de uitgang wordt een bijdrage naar draagkracht gevraagd.

Adres:
Brink 2
Postcode:
3743 EC
Plaats:
Baarn (Boek overnachting in Baarn)
Dagje uit in Baarn | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.vocaliber.nl
Email adres:
vocaliber.huizen apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Vocaliber olv Richard Vos.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-11-24 17:15:23

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar