Christelijke Muziek & Concertagenda

PA’dam zingt(!) Bachs Goldbergvariaties, met Vincent Bijlo als J.S. Bach en Accademia Amsterdam. Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
PA’dam zingt(!) Bachs Goldbergvariaties, met Vincent Bijlo als J.S. Bach en Accademia Amsterdam.
Datum:
12 december 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
http://www.youtube.com/watch?v=bcJ199OYsJI
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Theatraal concert waarin een sprankelende verbinding ontstaat tussen geniaal musicus en gewone man, tussen verleden en heden én tussen musici en publiek.
Componist Gustavo Trujillo maakte van Bachs Goldbergvariaties- oorspronkelijk voor klavier geschreven- een versie voor 16 stemmen en barokensemble. De herschepping van dit wereldberoemde stuk vormt het raamwerk waarin de ‘Mens Bach’ met al zijn eigenaardigheden aan het woord komt.
Bachs eigen brieven waren het uitgangspunt voor het script van Bach/Bijlo. Onbekende en verassende passages uit de brieven krijgen in deze voorstelling een nieuwe, actuele belichting. Zo verneemt u het onomwonden oordeel van Bach/Bijlo over de zangers van PA’dam (n.a.v. Bachs rapport over zangers van zijn Thomasschule) en hoort u wat hij vindt van pianist Glenn Gould. Wist u trouwens waarom Bach in de gevangenis heeft gezeten en hoe hij aan zijn inspiratie kwam? En waarom heeft Bach zo’n hekel aan zijn leerling Krause?
PA’dam –bestaande uit professionele zangers- treedt op in verschillende samenstellingen en hoedanigheden. Zangers zijn tevens te zien als doodgraver, bedelaar of als kopiist, want zelfs in de pauze componeert Bach/Bijlo nog verder….

In Amsterdam is er om 18.30 uur voorafgaand aan het concert een workshop o.l.v. componist Gustavo Trujillo en dirigent Maria van Nieukerken, waarbij u een kijkje krijgt in de dubbele componistenkeuken van Bach en Trujillo. Tijdens de workshop gaat u ook zélf zingend aan de slag! De kosten hiervoor zijn € 5,- .

“Knap aan de voorstelling is de verhouding humor en ernst. Ernst triomfeert uiteindelijk door de indringende muziek, de fascinerende regie en vooral door de prachtige stemmen van PA’dam” - Noord Hollands Dagblad, mei 2013

Adres:
Walenpleintje 159
Postcode:
1012JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Theatraal concert

Uitvoerenden:
PA’dam, cabaretier Vincent Bijlo als J.S. Bach en Accademia Amsterdam.

Entreeprijs volwassenen:
€ 25,00
Entreeprijs kinderen:
€ 12,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Gedeeltelijk

Internetadres:
http://www.padam.nu
Email adres:
info apenstaartje padam.nu
Meer concerten:
Alle concerten van PA’dam zingt(!) Bachs Goldbergvariaties, met Vincent Bijlo als J.S. Bach en Accademia Amsterdam..
Telefoon:
06-22436660

Kaarten:
info@padam.nu

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-10-22 13:31:15

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar