Christelijke Muziek & Concertagenda

Wereldpremière bij Musica Vocale: LEVENSLIEDEREN van Trevor Grahl Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Wereldpremière bij Musica Vocale: LEVENSLIEDEREN van Trevor Grahl
Datum:
13 november 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Aanstaande november gaat bij het Wagenings kamerkoor Musica Vocale de cyclus LEVENSLIEDEREN van de Canadese componist Trevor Grahl (*1984) in première. Na een try-out in Wageningen zal de werkelijke première plaatsvinden in het Amsterdamse Orgelpark.

LEVENSLIEDEREN is een vierdelige cyclus voor koor, piano en harmonium. De beeldende en soms bevreemdende teksten van Micha Hamel gaan over de dood, sterven en rouw. Ze behandelen deze onderwerpen op een humoristische en soms bevreemdende manier. Datzelfde geldt voor de muziek, die soms wringt, dan weer harmonisch is, met veel dynamiek, vaart en humor. In de muziek zitten ook veel verwijzingen naar beroemde thema’s uit de muziekgeschiedenis, die door de componist “orgaandonaties” worden genoemd.

Afgelopen januari lichtte Musica al een tipje van de sluier op door van deze cyclus het derde deel ("Zo Laat") uit te voeren. Zowel qua tekst als muziek is dit deel een parodie op het beroemde lied "Erlkönig" van Franz Schubert. De afzonderlijke delen van de cyclus hebben alle een geheel eigen karakter. Na het onstuimige openingsdeel wisselen snijdende akkoorden, verwarde spreekkoren en showmuziek à la Broadway elkaar af, tot de verstilde harmonieën van de slotakkoorden.

Het programma wordt aangevuld met een kleine ‘Schubertiade’ waarbij het koor in wisselende bezettingen werken van Franz Schubert en Hugo Wolf ten gehore brengt.
En natuurlijk hoort u ook het beroemde "Erlkönig" in de originele versie voor piano en bariton.

Medewerking aan het concert wordt verleend door Michael Wilmering (bariton), Rik Helmes (piano) en Dirk Luijmes (harmonium). Het geheel staat onder leiding van dirigent Rob Vermeulen.

Try-out / openbare generale:
Dinsdag 4 november 2014, 20:15 uur - Pantarijn, Hollandseweg 11, Wageningen
toegang gratis

Wereldpremière:
Donderdag 13 november 2014, 20:15 uur - Orgelpark, Gerard Brandtstraat 26, Amsterdam
kaarten via www.orgelpark.nl

Meer info op www.musicavocale.nl

Adres:
Orgelpark, Gerard Brandtstraat 26
Postcode:
1054 JK
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Kamerkoor Musica Vocale, Rob Vermeulen (dirigent), Michael Wilmering (bariton), Rik Helmes (piano), Dirk Luijmes (harmonium)

Entreeprijs:
€ 20,00


Internetadres:
http://www.musicavocale.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Musica Vocale.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-09-28 12:16:10

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar