Christelijke Muziek & Concertagenda

Westerkerkmuziek: ’De zeven laatste woorden’ van Joseph Haydn Veenendaal, Utrecht


Naam:
Westerkerkmuziek: ’De zeven laatste woorden’ van Joseph Haydn
Datum:
12 april 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 12 april a.s. om 16.00 uur wordt in de Westerkerk te Veenendaal, Goudvink 2 een bijzonder passieconcert gegeven door het Kurios Klarinetkwartet met ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ van Joseph Haydn in de eigen bewerking voor klarinetkwartet. Daaraan verleent de kunstschilder Peter van Es uit Ede zijn medewerking.
‘De zeven laatste woorden’ is een unieke compositie van Haydn, geschreven in opdracht van een gefortuneerde priester in het Spaanse Cádiz. Haydn belicht in elk deel één van de kruiswoorden van Christus, zoals ‘Vader vergeef het hun, want zij weten niet wat zij doen’, ’Heden zult gij met mij in het paradijs zijn’, ’Mijn God, Mijn God, waarom hebt Gij Mij verlaten’ en ‘Het is volbracht’. Het stuk eindigt met ‘Il Terremoto’, de aardbeving. Dit deel beschrijft het ongelooflijke natuurgeweld, beschreven in het evangelie van Mattheus, nadat Jezus de geest heeft gegeven. Ook deze gebeurtenis is vertolkt in het deel ‘Vader, in Uw handen beveel Ik mijn geest’.
Het concert is een stilteconcert; tussen de delen is een moment van stilte en bezinning. Tijdens het concert ontstaat een schilderij, zichtbaar voor iedereen, geïnspireerd op Die sieben letzte Worte door de Edese kunstschilder Peter van Es.
Het Kurios Klarinetkwartet is in 2002 opgericht en bracht zijn tweede cd Heerlijk uit. Het kwartet maakte een aantal binnen- en buitenlandse tournees en gaf meer dan 130 concerten. Onlangs waren zij nog live op Radio 4 te horen en bij een enkele tv registratie. De toegang is gratis. Aan het eind van het concert wordt een collecte gehouden. Meer informatie op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Pasen
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Het Kurios Klarinetkwartet bestaat uit Boukje Musch, Peter Koetsveld, Corien Hoepman (klarinet) en Mark Snitselaar (basklarinet).

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-04-04 21:20:49

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar