Christelijke Muziek & Concertagenda

Barokensemble ‘Rood Hout’ in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Barokensemble ‘Rood Hout’ in Westerkerkmuziek
Datum:
28 januari 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Getalenteerde muzikanten, een groot aantal blokfluiten, barokhobo's, zang, orgel en klavecimbel: dat zijn de ingrediënten waaruit Rood Hout is opgebouwd. Dit barokensemble geeft op 28 januari een concert in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal.
Nienke van der Meulen, Gerben Budding en Linde Schinkel vertegenwoordigen de 'nieuwe muzikanten'. Tijdens concerten vertellen zij het publiek vol overgave over de muziek, het muzikantschap en het programma. Daarnaast worden aria’s semi-geënsceneerd opgevoerd, iets dat het publiek enorm waardeert. Alle drie de musici zijn recent afgestudeerd aan één van de Nederlands conservatoria. Rood Hout speelde o.a. in de Fringe serie van het Festival Oude Muziek te Utrecht in 2009, verzorgde een concert in Vredenburg Leeuwenbergh te Utrecht, speelde in de Fringe serie van het Reincken Festival in 2010 en was te gast in het radio programma 'Opium'.
Het programma bevat werken van de grootste componisten uit de hoogbarok. Zo klinken er composities voor orgel, barokhobo of blokfluit van Johann Sebastian Bach en Georg Philipp Telemann. Daarnaast zijn er drie cantates voor sopraan, blokfluit en klavecimbel van Vivaldi, Telemann en Händel geprogrammeerd. Het belooft zowel door de bevlogen musici als door het prachtige programma een bijzonder concert te worden. Aanvang is 16.00 uur en de toegang is gratis. Aan de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Adres:
Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Barokmuziek

Uitvoerenden:
Nienke van der Meulen (blokfluit / barokhobo), Linde Schinkel (sopraan) en Gerben Budding (orgel / klavecimbel)

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-01-17 19:24:29

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar