Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert Hattem, Gelderland


Naam:
Kerstconcert
Datum:
13 december 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u

Omschrijving:

Huygens Consort brengt sfeervol kerstconcert in Grote kerk Hattem

Het Huygens Consort geeft woensdag 13 december om 20.00u een sfeervol kerstconcert in de Grote of Andreaskerk in Hattem.
Het viertal opent het concert met enkele klassieke composities. Uit de tijd van de Spaanse Renaissance klinkt werk van Victoria en Guerrero. De kenmerkende meerstemmigheid van deze muziek ligt het consort uitstekend en komt in de prachtige entourage en akoestiek van de kerk goed tot zijn recht.
Na de klassieke opening neemt de groep u mee op een kerstreis langs verschillende landen. Er klinkt kerstmuziek uit o.a. Duitsland, Frankrijk en Hongarije. Natuurlijk ontbreken ook de beroemde engelse carrols als Silent Night en Away in a manger niet in het programma evenals enkele oud Nederlandse kerstliederen.
Tot slot doet het consort Amerika aan. Uit dit land klinken de door Sinatra en Bing Crosby beroemd geworden klassiekers als I am dreaming of a white Christmas en have yourself a merry little Chrismas.
Ook het publiek mag meezingen, en zal op leuke wijze bij het concert betrokken worden.
Het Huygens Consort bestaat uit Lin de Jong (sopraan), Henriëtte van der Laan (alt), Hans Tijssen (tenor ) en André Geert (bas). Samen gaven zij al vele tientallen concerten in binnen- en buitenland. Zij staan garant voor een echte kerstbeleving, waar verrassende muziek uit diverse landen en in verschillende stijlen tot klinken wordt gebracht.
Kaarten voor het concert kosten 10 euro (ex. Boekingskosten) en zijn in voorverkoop verkrijgbaar via www.huygensmusic.nl

Adres:
Grote kerk
Postcode:
8051EZ
Plaats:
Hattem (Overnachten in Hattem)
Dagje uit en overnachten in Gelderland | Uitkalender Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Advent
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Huygens Consort

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.huygensmusic.nl
Email adres:
info apenstaartje huygensmusic.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Huygens Consort.
Telefoon:
0384239113

Kaarten:
www.huygensmusic.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-12-06 16:56:50

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.