Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert door Minne Veldman op het Meere-orgel Urk, Flevoland


Naam:
Orgelconcert door Minne Veldman op het Meere-orgel
Datum:
2 november 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2000u - 2200u
Omschrijving:

Zaterdag 2 november a.s. vindt om 20.00 uur het tweede formele orgelconcert plaats op het gerestaureerde Meere-orgel in de Urker Bethelkerk (Wijk 3 nr. 3). Organist is de bekende Urker organist Minne Veldman. Minne is een veelgevraagd organist en heeft een uitgebreide concertpraktijk.

Op het Urker Meere-orgel is hij een graag geziene gast. Als een ware ambassadeur heeft hij met diverse benefietconcerten de restauratie van het Urker orgel ondersteund. Het concert van deze avond is vrij toegankelijk. Er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten.

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het Conservatorium in Zwolle, waar hij als hoofdvak Orgel studeerde bij Harm Jansen. Hij geeft regelmatig orgelconcerten in alle delen van ons land. Van zijn orgelspel verschenen zes solo-cdís, opgenomen op beroemde orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort en Den Haag. Als kerkorganist is hij verbonden aan de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij een mannenkoor, drie gemengde koren en een kinderkoor. Hij componeert en arrangeert muziek voor orgel, koren en diverse instrumenten. Zo verschenen van zijn hand o.a. 16 bundels met orgelmuziek.

Adres:
Wijk 3-3
Postcode:
8321 EW
Plaats:
Urk (Boek overnachting in Urk)
Dagje uit in Urk | Activiteiten Flevoland

Provincie:
Flevoland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Onbekend
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.meereorgel.nl/
Email adres:
info apenstaartje meereorgel.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Minne Veldman.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-10-30 08:50:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.