Christelijke Muziek & Concertagenda

Recensie Gerald Troost - Tegengif

Gerald Troost - TegengifGerald TroostPraise & Worship
Ecovata
Release-datum: mei 2008
Artikelcode: EGP 145

'Tegengif' is het tweede album van Gerald Troost. Een album vol Nederlandstalige zelf geschreven nummers, goed geproduceerd en uitgevoerd met medewerking van een aantal goede musici.

Wat vind jij van deze CD/DVD?

Recensie

Met 'Tegengif' presenteert Geraald Troost een stevige opvolger van de zijn eerste album 'Met andere ogen' Met goede, aansprekende teksten richt dit album zich vooral ook op jonge mensen die zoekend zijn naar de zin van het bestaan.

Titelsong 'Tegengif' is een beetje een gek nummer in de goede zin van het woord dan. Het zit muzikaal en tekstueel sterk in elkaar en heeft een heel duidelijke boodschap; ..'Het is tijd om op te staan. Samen staan we sterk in Zijn naam.'
'God van Genade' is een van de twee duetten op de CD. De Vlieger-Companjen heeft een energieke, heldere stem en de combinatie met Troost is een goede. Een en een is drie in dit wel wat voorspelbare, maar leuke nummer!
In 'Welkom Thuis' klinken de coupletten muzikaal wat gezocht, hoewel het nummer tekstueel een prachtige lading heeft.
'Kijk naar het kruis' is geschreven uit liefde voor het Joodse volk en legt tekstueel een link tussen het lijden de joden door de eeuwen heen en het lijden van Christus en de prijs die Hij heeft betaald juist voor hen.
Een goed nummer 'Geef me je hart' Met de stem van Nelinda Troost-Koudijs als tegenhanger krijgt het nummer een enorme vaart, hoewel haar stem meer als backing-vocal fungeert dan als duetpartner. Het nummer doet denken aan 'Fijne vent' van Borsato.
Het dwingend ritme in keyboards en drums dringt zich in 'Bevrijd' sterk op de voorgrond, wat goed aansluit bij de pittige tekst. Het zorgt er tegelijkertijd voor dat het de aandacht afleidt van diezelfde tekst; de zang verdwijnt op de achtergrond en is slecht verstaanbaar.
De CD besluit met twee rustige nummers, waarvan 'Laat God tot je spreken' een klassiek gospelnummer is, inclusief koor. Lekker herkenbaar en prettig in het gehoor.

Tegengif is een leuke CD met een paar prettige verrassingen. Met een sterke boodschap aan mensen die zich verloren voelen in het leven is het muzikaal en inhoudelijk gezien ook zeker een CD die jonge mensen zal aanspreken.
Gerald Troost heeft een aantal goede mensen om zich heen weten te verzamelen en het resultaat mag er zijn.

Kobus Post

Reacties van bezoekers (geef ook een reactie):
Deze Recensie is gewijzigd op 2009-02-16 14:20:02, toegevoegd op 2008-04-25 13:38:12.