Christelijke Muziek en Concertagenda

Christelijke spiritualiteit: op zoek naar stilte

Aan de hand van de Bijbel op zoek naar rust in ons bestaan

Van onze redacteur Redmar Smit

12-08-13

In alle hectiek van je bestaan vergeet je wel eens om even stil te staan en tot rust te komen. Rust is echter wel goed en zelfs noodzakelijk voor de mens. In oktober start er een vernieuwde stilte tour. Zes avonden om je te onthaasten en aan de hand van de Bijbel op zoek te gaan naar de stilte.

Tijdens deze avond leer je samen om te luisteren naar Gods stem en leer je de stilte te ervaren.

Confronterende zoektocht

De Stilte tour is een samenwerking tussen musicus Ronald Koops, schrijver, spreker en stiltetrainer Mirjam van der Vegt en Tjitske Volkerink, actief betrokken bij activiteiten rondom stilte en christelijke spiritualiteit. Tijdens deze avonden nemen Ronald en Mirjam je mee op een reis naar de bronnen van je hart. Dit doen zij door middel van pianomuziek en interactieve oefeningen. Het zal een confronterende avond worden. Wel een avond die je liefdevol confronteert met je bezige bestaan. Juist dan is het zo bijzonder om te ontdekken, te proeven en te beleven wat God zegt over rust, verwondering, liefde en ontvankelijkheid. Een diepgaande beleving.

Universele levensvragen

Tijdens deze avond vervagen kerkmuren. Uit welke kerkelijke hoek je ook komt, God nodigt ons allemaal om 'te zijn' in plaats van 'te doen'. Hierdoor kunnen we ook Zijn liefde ontdekken. De avond gaat over universele levensvragen en verlangens waar ieder mens mee kan zitten.

Stilteproducten

Het programma sluit heel goed aan bij een aantal producten die (als je deelneemt met korting) ook te koop zijn. Bijvoorbeeld de cd van Ronald 'Stil mijn ziel' voor verstilling in muziek, oefeningen en stiltewoorden. Óf het Stiltedagboek van Mirjam van der Vegt, waarin 365 bijbelmeditaties staan. Zo is het mogelijk om thuis verder voort te borduren op de unieke ervaring van deze avonden. Na afloop van de avond is er genoeg mogelijkheid om na te praten en ervaringen uit te wisselen onder het genot van een drankje.

Kijk voor meer informatie in onze concertagenda.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 08-08-13 - Geplaatst: 08-08-13