Christelijke Muziek en Concertagenda

Oslo Gospel Choir weer terug in Nederland

Koor viert hun 25-jarig jubileum

Van onze redacteur Redmar Smit

15-07-13

Oslo Gospel Choir viert dit jaar hun 25-jarig jubileum. Dit laten ze niet zomaar voorbij gaan. Het koor uit Noorwegen doet op 4 en 5 oktober Nederland aan.

Het koor geeft een spetterend optreden weg in Drachten en in Zwijndrecht.

Nederland deel van muzikale loopbaan

Het is al weer bijna 25 jaar geleden dat het Oslo Gospel Choir ons land bezocht. Nederland was gelijk verkocht en het koor genoot van het laaiend enthousiasme van Nederlandse fans. In de afgelopen jaren heeft Nederland ook een belangrijke rol gespeeld in de muzikale loopbaan van het koor. De cd’s ‘We Lift Our Hands’ Volume 1 & 2 werden opgenomen in Gouda en gingen vervolgens de wereld over.

‘God gaf ons een lied’

Op het verzoek van veel fans komt Oslo Gospel Choir terug naar Nederland. Het koor heeft een repertoire dat bestaat uit gospel en black gospel, met een sterke focus op aanbidding. Een stijl die in de Nederlands muziekwereld eigenlijk niet voorkomt. Door de jaren heen zijn er diverse nummers populair geworden en gebleven, zoals ‘Shine Your Light’. Begin dit jaar bracht het koor een nieuw album uit met de single ‘God Gave Me A Song’. Het koor vertelt op hun website dat dit precies de visie illustreert die het koor al 25 jaar met liefde en passie uitdraagt.

Tijdens hun concerten komt hun breed repertoire aan bod. Een avond genieten van een aanstekelijke, vrolijke en mooie nummers. Kijk voor meer informatie over deze concerten in onze concertagenda.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 15-07-13 - Geplaatst: 15-07-13