Christelijke Muziek en Concertagenda

Weekend begint in de kerk

Van onze redacteur Grytsje Anna Pietersma

21-06-13

In geen jaren een kerk van binnen gezien? Dan is de Kerkennacht op vrijdag 21 juni de kans om daar eens verandering in te brengen. Kerken in tientallen plaatsen in Nederland openen hun deuren, voor stille overdenking of voor gezang en uitbundige activiteiten.

Dat een kerk meer is dan een gebouw met deuren en ramen, dat willen de kerken tijdens de Kerkennacht laten zien. Eenmaal in de twee jaar openen kerken hun deuren voor iedereen die maar komen wil. Dit jaar doen maar liefst 50 plaatsen mee aan het evenement.

Songs of Peace in Utrecht

De grootste kerk van Utrecht, de Domkerk, viert tegelijk met de Kerkennacht 300 jaar Vrede van Utrecht. Op vrijdagavond pakt de kerk dan ook groots uit met een korenfestival, waar acht heel verschillende koren aan meedoen. Ook de mezzosopraan Tania Kross laat van zich horen en maakt van de langste dag van het jaar een hele feestelijke!

Kerkennacht in Nijmegen

Het middelpunt van de Kerkennacht in Nijmegen is de Stevenskerk. Op het programma staan naast optredens van een vrouwenkoor en een blokfluitensemble, ook poëzie en een forumgesprek.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 21-06-13 - Geplaatst: 21-06-13