Christelijke Muziek en Concertagenda

Jars of Clay komt weer naar Nederland!

Na negen jaar speelt de band weer op Nederlandse bodem

Van onze redacteur Redmar Smit

12-01-13

Jars of Clay komt naar Nederland! Na maar liefst negen jaar komt de Amerikaanse band weer terug in ons land. Op 23 mei geeft ze een spetterend optreden weg in het Patronaat in Haarlem.

De band Jars of Clay heeft veel fans in Nederland, maar helaas kunnen de fans niet vaak genieten van een optreden in eigen land. Daar komt nu verandering in.

Wat vind jij ervan dat Jars of Clay na negen jaar weer naar Nederland komt? Vul op onze Facebook de poll in.

Muziek met inhoud

In 2004 waren de gezichten van Jars of Clay voor het laatst gezien op Nederlandse bodem, bij het Flevofestival. Sindsdien is de band -met zanger Dan Haseltine, Charlie Lowell op keyboards en Steve Mason & Matt Odmark op gitaar- alleen maar verder gegroeid. En heeft ze haar muziek op een bijzondere manier meerwaarde gegeven. Bij Jars of Clay gaat het altijd om meer dan alleen muziek. Teksten over persoonlijke verhalen, relaties, het geestelijk leven of een diepe beschouwing op een gebeurtenis geven fans rillingen op hun rug.

Geschiedenis

Jars of Clay kreeg meerdere Grammy en Dove Awards sinds haar eerste succeshit ‘Flood’. Haar akoestische, intense muziek van het debuut werd gaandeweg uitgebreid tot een aanstekelijke mix van alternatieve pop, rock en folk. Het is muziek die je pakt en niet meer los laat. Een grote schare fans van de kleine tot de grote volgde. Zelfs Bono, de zanger U2, noemt zich een fan van de christelijke band. De muziek van Jars of Clay horen we ook vaak terug in films en series.

Nieuw materiaal

Niet alleen oude en bekende songs passeren op die mooie avond. De band werkt aan een nieuw album, en hoewel die pas later dit jaar uitkomt, krijgen de fans daar alvast een voorproefje van.

Dit wil je toch niet missen? De verwachting is dat de kaartverkoop heel erg snel gaat. Wees er dus snel bij! Meer informatie staat in onze concertagenda.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 14-01-13 - Geplaatst: 12-01-13