Christelijke Muziek en Concertagenda

Southern gospel mannenkoor geeft gratis concert

Southern gospel verovert Nederland

Van onze redacteur Redmar Smit

10-01-13

Het eerste Nederlandse Southern gospel mannenkoor is een feit. Een uniek moment in de christelijke muziekwereld. Men4Christ is de naam van de formatie. De band bestaat uit zestien zangers en een nog grotere live band van achttien man. Op 9 februari geeft de nieuwe band een gratis try-outconcert in Veenendaal.

Southern gospel won de afgelopen jaren steeds meer terrein op Nederlandse bodem. Toch staat het tegelijkertijd nog in de kinderschoenen. Met de start van Men4Christ wordt dan ook een belangrijke stap gezet in de groei van dit genre in Nederland.

Vliegende start

Men4Christ heeft tijdens de recente optredens van Russ Taff en Marshall Hall in ons land al iets van zich laten horen. Dit bleek een vliegende start voor het koor. Zelfs de Amerikaanse veteranen waren tot tranen geroerd. Nu is het de hoogste tijd om zelf volledig in de schijnwerpers te staan.

Muziek van herkenning en saamhorigheid

Dirigent Aad Contze is de oprichter van de band. Geïnspireerd door een Gaither dvd: een eerbetoon aan Billy Graham waarop bekende artiesten hymnes zingen in een huiskamersfeer. De simpele opzet en tegelijkertijd de echtheid sprak Aad Contze aan. "Het gaf herkenning, een gevoel van saamhorigheid." De enthousiaste oprichter vond dat meer mensen dit gevoel moesten ervaren. "Er zit een stuk herkenbaarheid in de muziek, omdat het vaak aansluiting vindt bij de hymnes. Er is een gemeenschapszin en daar waar we samenkomen met andere mensen, voel je al een verbondenheid voor er ook maar een noot gezongen is!"

Nog lang niet uitgezongen

De komende maanden staan er meer samenwerkingen op het programma. Zo zijn ze onderdeel van de tour van The Hoppers. Voor het zover is, is het mogelijk om te genieten van een avondvullend programma met schitterende muziek van Men4Christ. Het concert in Veenendaal is gratis, maar reserveren is noodzakelijk. Daar wordt €2,- voor in rekening gebracht. Meer informatie staat in onze concertagenda.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Veenendaal. Zoek tips voor een dagje uit in Utrecht.

 Laatst gewijzigd: 10-01-13 - Geplaatst: 10-01-13