Christelijke Muziek en Concertagenda

Groot Nieuws Radio met groot nieuws 2013 in

Massale steun aan radiozender in crisis

Van onze redacteur Redmar Smit

02-01-13

Het nieuwe jaar begint met groot nieuws voor Groot Niews Radio. De christelijke radiozender begon een aantal maanden geleden een grote campagne omdat er door de crisis een financieel tekort ontstond.

De economische crisis was vooral zichtbaar in het dalen van de reclame inkomsten. Er was € 250.000 nodig om het jaar positief af te sluiten en het jaar ook weer positief te beginnen.

Dankwoord

Dankzij een succesvolle campagne is dat allemaal gelukt. Met meer dan € 250.000 aan giften en een toename van ruim 1700 nieuwe donateurs houdt Groot Nieuws Radio het hoofd boven water. "Allereerst zijn we natuurlijk God dankbaar voor Zijn genade en trouw, maar we bedanken ook onze luisteraars voor hun massale steun. In het bijzonder wil ik u persoonlijk bedanken voor uw hartverwarmende betrokkenheid. De steun vanuit het land maakt duidelijk dat er in Nederland draagvlak is voor een christelijke omroep die geen deel uitmaakt van het publieke bestel", aldus Nico Schipper, algemeen directeur van Groot Nieuws Radio.

Dankconcert

Op donderdag 17 januari 2013 organiseert Groot Nieuws Radio een dankconcert in de Schuilplaats in Ede voor het vijfjarig bestaan van de christelijke zender. Nico Schipper: "Dit concert krijgt nu extra dimensie. We mogen dankbaar terugblikken en met vertrouwen vooruit kijken." Tijdens dit concert treden Janine Beens, Martin Brand, Rob Favier en Marcel & Lydia Zimmer op. Moor Valley Gospelband begeleidt de samenzang. Ron van der Spoel heeft een boodschap voor alle aanwezigen! Het concert is 'helaas' uitverkocht.

Toekomst

Op 7 januari pakt Groot Nieuws Radio de draad weer op met de vertrouwde programmering. Achter de schermen werkt ze ondertussen verder aan de verbetering van de programma's en de verbreding van de achterban. Nu het kabinet bij de christelijke omroepen in het publieke bestel de duimschroeven aandraait, groeit in bredere kring het besef dat Groot Nieuws Radio nodig is. "In de afgelopen maanden en met name de afgelopen dagen bleek hoeveel Groot Nieuws Radio voor de luisteraars betekent. Dat inspireert ons om in het nieuwe jaar door te gaan met onze mooie taak."

Groot Nieuws Radio zend 7 dagen per week en 24 uur per dag christelijke muziek en programma's uit. De zender is via de ether op 1008AM te beluisteren, maar ook via de website en via een app.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 02-01-13