Christelijke Muziek en Concertagenda

Top 5 mooiste kerstnachtdiensten

Laat je verrassen, inspireren en raken door de schitterende kerstboodschap

Van onze redacteur Redmar Smit

20-12-12

Het gezelligste feest van het jaar gaat bijna van start. En om alvast in de stemming te komen organiseren veel kerken en groepen kerstnachtdiensten. Niet alleen om gezellig samen een kerstgevoel te creëren, maar om God te danken voor het wonder dat Hij gaf aan deze wereld.

Er is veel keus om een kerstnachtdienst te bezoeken. Christelijke Concert Agenda maakt een top3 van kerstnachtdiensten die u op 24 december kunt bezoeken.

Top5

1: Openlucht kerstnachtdienst Hilversum/ ’s Graveland. Op het gazon achter Schaep en Burgh, een prachtig landgoed, vindt opnieuw de openlucht Kerstnachtdienst plaats. Gospelgroep Vision treedt op en spreker Ds. Klaas de Vries verzorgt de meditatie. Er worden veel kerstliederen gezongen en het kerstverhaal wordt verteld. De dienst is laagdrempelig en dus voor iedereen toegankelijk.

2: Project X-mas in Veenendaal. Op het Allererf in Veenendaal. Het centrale thema van deze avond is 'When Jesus visits His church'. Gospelkoor Revelation treedt op en Ds. John Boogaard vertelt het kerstevangelie. Ook Bram Rebergen verleent medewerking aan deze avond. Marianne Tibboel speelt op de trompet en Ernst Hampel op het orgel. De dienst begint om 22.00 uur. De voorzang begint om 21.45 uur. Vol is vol.

3: Swingende blackgospel kerstdienst: Back to the roots. Swingende interactieve performance van originele Black American Gospel door The Rainbow Gospel Singers o.l.v. Edith Casteleyn en een korte overdenking. De toegang is gratis, maar vanwege een beperkt aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk.

4: Kerstnachtdienst in Westerkerk te Enkhuizen. Beleef samen een sfeervolle kerstnachtdienst. Samen met honderden mensen in de monumentale kerk stilstaan bij het kerstverhaal en samen bekende liederen zingen. Naast het zingen van vele kerstliederen, kan iedereen genieten van toneel en muzikale inbreng. Arjen de Groot houdt dit jaar een korte overdenking met als thema 'Kerst ingewikkeld'.

5: Kerstnachtdienst in de stadskerk te Groningen. Je wordt meegenomen in het mooie kerstverhaal door middel van muziek, drama en gesproken woord door Theo van de Heuvel. Het thema is Kerst: planeet aarde bezocht. Het wordt een onvergetelijk feest. Het is wel nodig om te reserveren.

Geniet van Kerst

Voel je vrij om naar één van de concerten te komen. Laat je verrassen, inspireren en raken door de schitterende kerstboodschap die voor iedereen wat te zeggen heeft. Wat betekent Kerst voor u?

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Gerda van Es - ma 02-12-19 10:01:18
Goedemorgen, Bij nr 3 van de top 5 staat geen adres. Kunt u mij laten weten waar het is. Vriendelijke groet Gerda van Es


Petra - ma 24-12-18 16:43:09
goedenavond, kunt u ons vertellen hoe laat de nachtdienst begint bij Schaep en Burgh vanavond? Vriendelijk dank, Petra


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Veenendaal. Zoek tips voor een dagje uit in Utrecht.

 Laatst gewijzigd: 22-12-12 - Geplaatst: 20-12-12